Tiks atklātas jaunas izstādes Cēsu Izstāžu namā

Ceturtdien, 20.jūnijā, plkst.18.00 Cēsu Izstāžu namā tiks atvērtas divas izstādes: “Tikšanās Cēsīs. B11” un Latvijas rotu mākslas biedrības izstāde “A Priori”.

“Tikšanās Cēsīs. B11”

Laila Balode, cēsniece, aktīva mākslas dzīves dalībniece un organizētāja.

Mārīte Šulce, akvareļgleznotāja un pedagogs.

Agris Liepiņš, karikatūrists un senās Latvijas pētnieks.

Artis Bute, spilgts modernās Latvijas mākslinieku paaudzes pāŗstāvis.

Kārlis Siliņš, kuram glezniecība ir gan mīlestība gan dzīves veids.

Juris Utāns, strādā kritiskā reālisma un politiskās mākslas laukā.

Inese Neilande, saista ar minimālu izteiksmes līdzekļu pielietojumu.

Guntars Vāgners – tēlnieks.

Ekspresionistiski ir Viļna Heinrihsona darbi.

Egīls Neihofers, glezno meža ainavas un portretus.

Helgas Jaksones darbos interese par cilvēku kā dominanti ar ietilpīgu saturisko slodzi.

Gadu gaitā Latvijas mākslas dzīvē un vēsturē ierakstīti vārdi. Cēsniekiem pazīstami pa vienam vien. Bet šoreiz viņi – Jaņa Rozentāla 1977. gada 11.B klases absolventi visi kopā satiekas Cēsīs, lai kopā ar skatītājiem iepazītu un parādītu sevi no cita skatu punkta.

Rotu mākslas biedrības pirmā izstāde “A PRIORI”

Jēdzieni a priori un a posteriori tiek lietoti filozofijā, lai nošķirtu divus zināšanu veidus, a priori zināšanas ir neatkarīgas no pieredzes. Tieši šāds bija Rotu mākslas biedrības pirmās izstādes izejas punkts – izstādes dalībnieki vienojas jaunā kompānijā, neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes. Kopīgi apvienojas gan pieredzējušie un sabiedrībā pazīstamie, gan jaunie, tikko studijas beigušie mākslinieki. Izstādē tiks demonstrēti jauni darbi, radīti tieši izstādei Cēsīs.

Rotu mākslas biedrība nodibināta 2018.gada sākumā, lai apvienotu rotu mākslā darbojošās radošās personas un īstenotu sev un sabiedrībai svarīgas idejas. Biedrības mērķos ietilpst arī informācijas un pieredzes apmaiņas veicināšana, kopīgu ar rotu mākslas jomu saistītu pasākumu organizēšana, rotu mākslas popularizēšana vietējā un starptautiskā mērogā. Informācijas uzkrāšana un glabāšana ir vēl viens no biedrības izaicinājumiem. Biedrība plāno arī sadarboties ar izglītības iestādēm, studējošajiem un mācību spēkiem, piesaistīt finansējumu ar nozari saistītiem projektiem, un sadarboties ar radniecīgām organizācijām.

Izstādē piedalās: Māris Auniņš, Jānis Brants, Valdis Brože, Vladislavs Čistjakovs, Anna Fanigina, Ginta Grūbe, Andris Lauders, Guntis Lauders, Una Mikuda, Rasma Pušpure, Pēteris Ripa, Anita Savicka, Laura Selecka, Darja Semjonova, Jelizaveta Suska, Māris Šustiņš, Paula Treimane, Zane Vilka, Jānis Vilks, Maija Vītola-Zitmane.

IZSTĀDES ORGANIZATORI:

Rotu mākslas biedrība

IZSTĀDES ATBALSTĪTĀJI:

Valsts Kultūrkapitāla fonds, Zilver dzērienu darītava,Pašvaldības aģentūra’’Cēsu kultūras un tūrisma centrs’’

IZSTĀDES KURATORE:

Iliana Veinberga, mākslas vēsturniece, RĪGAS PORCELĀNA MUZEJA Galvenā krājuma glabātāja

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment