To var uzglabāt vai ēst uzreiz: es cepu sīpolus ar garšvielām un kombinēju tos ar tomātiem (pat ar veikalā pirktiem tomātiem tā ir garšīga uzkoda)

Neparasta uzkoda no parastajiem tomātiem. Turklāt jūs varat ņemt jebkurus tomātus (pat zaļus). Izrādās ideāli. Un gan gaļai, gan zivīm, gan jebkuram garnīram.

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

KĀ GATAVOT:

Tomātus kārtīgi nomazgājiet un sagrieziet tos gabaliņos. Sasmalcinu nedaudz lielāku nekā parastajiem salātiem. Saldos piparus. Arī ne pārāk mazos gabalos sagriež.

Un aso piparu gredzenos. Es šeit noteikti pievienošu vismaz vienu pāksti. Bet, protams, ja pēkšņi neēdat asus ēdienus, tad asos piparus var izslēgt. Starp citu, varat pievienot nedaudz sausu aso piparu, ja pēkšņi pa rokai nav svaigu.

Katliņā uzkarsē dažas karotes augu eļļas un pievieno garšvielas (man ir paprika, malti melnie pipari un hopli-suneli). Garšvielas, protams, varat ņemt pēc savas gaumes. Bet es ļoti iesaku pievienot apiņus un suneli!

Tagad sīpols. Es to sagriezu pusgredzenos. Uz kilogramu tomātu ņemu 350-400 g sīpolu. Nesamaziniet sīpolu daudzumu. Tas ir tas kas “padara” šos salātus īpašus!

Kāpēc nenogatavojušies āboli krīt no koka: kas jādara, lai saglabātu ražu?

Sīpolus apcep eļļā ar garšvielām un dažas minūtes. Tad sālīšu, pievienoju nedaudz cukura un, maisot, cepu vēl 3-4 minūtes uz liela karstuma.

Bļodā sajauciet tomātus, papriku, rupji sasmalcinātus ķiplokus un svaigus garšaugus. Varat izmantot jebkurus garšaugus, kas jums patīk. Bet šai uzkodai es parasti izmantoju koriandru.

Lasi vēl: Iecienītākais mēslojums zemenēm pēc apgriešanas: es to lietoju, un nākamajā gadā man ir lielas un saldas ogas

Gardākus par šiem cepeškrāsnī ceptajiem kartupeļiem nezinu; Lieliska recepte (ēdienu apēd vienā acumirklī)

Tas piešķir pārsteidzošu garšu un aromātu!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment