Bļodā sajauc olas, cieti, skābo krējumu (vai jogurtu) un cukuru. Liek uz vidējas uguns un vāra, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Kad parādās burbuļi, turpiniet vārīt vēl 30 sekundes. Noņem no uguns, pievieno vaniļas cukuru un sviestu.
4 ēdamkarotes iepriekš pagatavoto drupatu noliek kūkas apkaisīšanai. Atlikušās drupatas sadaliet 4 daļās. Kūkas forma liek vispirms kārtiņu drupatas, tad karstā krējuma kārtu. Atkārtojiet slāņus.
Slāņu skaits ir atkarīgs no jūsu veidnes lieluma. Beidzamajai kārtai vajadzētu būt drupatām. Kūkas virsu pārkaisa ar atlikušajām drumstalām. Pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz 6-8 stundām.
Sastāvdaļas grauzdēto drupaču kūkai
Milti – 270 g
Cukurs – 60 g
Sviests – 120 g
Šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas krēmam
Skābs krējums (10%) – 500 g (var aizstāt ar tāda paša tauku satura grieķu vai turku jogurtu bez piedevām)
Olas – 2 gabali
Ciete – 1 ēdamkarote
Vaniļas cukurs – 20 g
Sviests – 50 g
Cukurs – 120-140 g