Torte “Napoleons” – īpaša recepte no pagājušā gadsimta 60. gadiem

Torte “Napoleons” ir viens no iecienītākajiem un atpazīstamākajiem desertiem daudzās Eiropas valstīs. Tās daudzslāņainās kārtas un maigais krēms jau daudzus gadus iekaro saldummīļu sirdis.

Šodien aicinām izmēģināt kādu īpašu recepti, kas bija populāra pagājušā gadsimta 60. gados. Šī recepte ir saglabājusi tā laikmeta garu – mājīgu siltumu, komfortu un unikālu garšu, kas nav salīdzināma ar mūsdienu variācijām.

Tātad – atklājam recepti!

Pirmajai mīklai:

250 grami margarīna;

160 grami miltu.

Otrajai mīklai:

250 grami skābā krējuma;

1/4 tējkarotes sāls;

2 olas;

520 grami miltu.

Krēmam:

1 litrs piena;

5 olas;

500 grami cukura;

10 grami vanilīna;

3 ēdamkarotes miltu;

180 grami sviesta.

Krēma pagatavošana:

Uzkarsējam pienu, bet nevārām.

Atsevišķā bļodā saputojam olas ar cukuru, līdz tās kļūst gaišas un apjomīgas.

Olu masai pievienojam vanilīnu un miltus, turpinām kult līdz viendabīgai masai.

Ielejam olu maisījumu karstā pienā tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot.

Nosaukta viena vienīga Zvaigžņu zīme, kurai decembrī ir liela iespēja saņemt algas pielikumu

Vārām maisījumu uz vidējas uguns, līdz tas sabiezē, pēc tam pārklājam ar pārtikas plēvi un ļaujam atdzist.

Mīklas pagatavošana:

Pirmā mīkla

Izkausējam margarīnu un sajaucam to ar miltiem, samīcām mīklu.

Otrā mīkla

Bļodā ielejam krējumu, sāli un olas, tad izsijājam 360 gramu miltu un samīcām mīklu.

Uz galda uzkaisām atlikušos miltus un turpinām mīcīt mīklu ar rokām.

Otro mīklu sadalām 6 vienādās daļās un katru izrullējam apaļās kārtās.

Uzliekam viskozo pirmo mīklu uz katras otrās mīklas daļas un izklājam to pa visu virsmu.

Novietojam slāņus vienu virs otra un sarullējam tos rullī. Ievietojam ruleti saldētavā uz 30 minūtēm.

Izņemam ruleti no saldētavas un sadalām to 14 daļās. Katru daļu izrullējam slānī, kura diametrs ir vienāds ar cepešpannas diametru.

Slāņu cepšana

Cepam katru slāni 200 grādos 4-5 minūtes, līdz tie iegūst zeltainu toni.

Sviestu saputojam, līdz tas kļūst balts.

Sviestam pievienojam atdzesētu olu krēmu un sakuļam līdz viendabīgai masai.

Tortes veidošana

Ievietojam tortes slāņus konditorejas riņķī un bagātīgi pārklājam katru slāni ar krēmu.

Sasmalcinām divas tortes kārtas drumstalās un apkaisām ar tām tortes sānus un augšpusi. Atstājam torti istabas temperatūrā 2-3 stundas, pēc tam ievietojam ledusskapī uz 6 stundām, lai sastāvdaļas sasūktos.

Gatavo torti var dekorēt ar ogām, augļiem vai atstāt klasiskajā veidā ar drumstalām.

Pēc kāda laika torte sasūksies, kļūs mitra un krēmīga. Izbaudi šo īpašo “Napoleona” tortes garšu!

Gatavo ar prieku un iepriecini savus mīļos ar šo maigo un smaržīgo torti, kas aizvedīs jūs 60. gadu gaisotnē! Labu apetīti!

Ja tev noderēja šī brīnišķīgā recepte, pievieno to savai pavārgrāmatiņai, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

 

Leave a Comment