Trīs ierīces, kuras nekad nedrīkst atvienot no rozetes; iznākums var būt nepatīkams

Wi-Fi maršrutētājs

Pastāvīgs un ērts interneta savienojums, ko garantē Wi-Fi maršrutētāji.

Izslēgt maršrutētāju naktī ir ieteicams vien tad, ja tam nav pievienoti svarīgi sīkrīki, piemēram, fiksētais tālrunis vai viedās mājas sistēmas ierīces.

Pretējā gadījumā atkārtota maršrutētāja pievienošana var izraisīt darbības problēmas. Tāpat maršrutētāji ir nepieciešami, lai uzturētu stabilu interneta savienojumu, kas ir īpaši svarīgi attālinātā darba un viedās mājas ierīcēm.

 

Ko vēl nevajadzētu atvienot no barošanas avota?

Šeit ir dažas acīmredzamākas ierīces, kuras nevajadzētu atvienot no elektrotīkla:

Atvienojot ledusskapjus un saldētavas, pastāv risks, ka uzglabātā pārtika var sabojāties.

Apsardzes un signalizācijas sistēmām –  jābūt pastāvīgi ieslēgtām, lai nodrošinātu nepārtrauktu aizsardzību.

Viedos termostatus –  izslēdzot, var tikt traucēta apkures un dzesēšanas sistēmas darbība.

Dzīvības uzturēšanas sistēmām – medicīnas ierīcēm, piemēram, skābekļa terapijas aparātiem un gultām mājās, jābūt pastāvīgi pieslēgtām pie elektrības.

Enerģijas taupīšana, izslēdzot sadzīves ierīces, var būt izdevīga, taču ir svarīgi ņemt vērā to specifiku. Tintes printeriem, OLED televizoriem un Wi-Fi maršrutētājiem labāk izmantot barošanas pogu, nevis atvienot tos, lai izvairītos no iespējamām problēmām un papildu izmaksām.

Ir svarīgi atcerēties, ka dažu elektronisko ierīču, piemēram, datoru un televizoru, pareiza izslēgšana ir būtiska, lai novērstu bojājumus vai datu zudumu.

Kādas citas ierīces jūs neizslēdzat vai reti atvienojat no elektrības? Un kāpēc? Dalieties savos ieteikumos un domās komentāros zemāk – mēs ar prieku tās izlasīsim.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment