Tu atkal esi nošmulējies! Kā izmazgāt šādu traipu?

Dzērieni

  1. Kafija
    Izlieta kafija uz krekla vairs nav nekas briesmīgs. Uzvāri ūdeni, pārstiep bojāto auduma daļu pār bļodu un lēnām lej virsū karsto ūdeni. Tas izskalos kafiju ārā no auduma šķiedrām.
  2. Sula
    Izmanto trauku mazgājamo līdzekli, proporcijā aptuveni 1 tējkarote līdzekļa atšķaidīta ar 100ml remdena ūdens. Ja šis variants nelīdz, pamēģini izmantot remdenu baltu dvieli, kurš ir piesūcināts amonjakā. (1 daļa amonjaka, 2 daļas ūdens)
  3. Vīns
    Tu vari cīnīties ar sarkanvīna traipu uzberot tam virsū sāli un paberzē. Pārvelc notraipīto audumu pār bļodu un lēnām lej virsū uzvārītu ūdeni. Baltvīna traipam lej virsū aukstu ūdeni un pēc tam paberzē to ar trauku mazgājamā līdzekļa šķidrumu, sajauktu ar ūdeni.

Ēdiens

  1. Ogas
    Izmanto plastmasas nazi vai kādu citu neasu priekšmetu, lai nokasītu nost no auduma lieku masu. Sagatavo šķīdumu sajauktu no ½ tējkarotes trauku mazgājamā līdzekļa un ½ krūzes ar ūdeņraža peroksīdu. Izskalo.
  2. Šokolāde
    Nokasi visu lieko no auduma. Izmanto to pašu šķīdumu, kuru lietoji, lai atbrīvotos no sulas traipiem. Pēc tam viegli piesūcini traipu ar veļas mazgājamo līdzekli.
  3. Košļājamā gumija
    Sabojāto auduma vietu berzē ar ledus gabaliņu, lai sasaldētu košļājamo gumiju. Tad nokasi nost, ar plastmasas nazi, košļājamo gumiju, cik daudz vien iespējams. Tad uz atlikušās daļas uzliec glicerīnu, lai padarītu masu padevīgāku. Noskrāpē atlikušo nost. Izskalo. Ja vēl kāda gumijas daļa ir palikusi, tad izmanto trauku mazgājamo līdzekli.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment