Tu būsi “uz pauzes” kad uzzināsi, kāpēc četrus gadus pēc kāzām šī līgava prasa fotogrāfam atgriezt naudu par kāzu fotogrāfijām

Četrus gadus pēc kāzām līgava prasa savam kāzu fotogrāfam atgriezt pilnu samaksu. Iemesls šai absurdai idejai ir vēl jo dīvaināks.

 

“Viņas izjukusī laulība [nav] fotogrāfa vaina.”

Visā pasaulē par ierastu parādību ir kļuvusi kāzu fotogrāfu izmantošana, kurš iemūžinās jūsu lielās dienas īpašos mirkļus. Pārim šāda fotogrāfa nolīgšana var izmaksāt vidēji no 500 līdz 10 000 ASV dolāru.

Jā, tas ir dārgi, bet šie attēli paliks uz visu mūžu… vai tā vismaz varētu domāt.

Nesen Johannesburgas fotogrāfs Lenss Romeo saņēma tekstu no sievietes, kuras kāzās viņš fotografēja 2019. gadā.

Kad es nosūtīju fotogrāfiju un video rediģēto versiju, pāris bija ļoti laimīgs ar manu darbu,” Romeo stāstīja BuzzFeed medijam.

“Līgava pati man pateica, cik ļoti viņai viss patīk.” Bet tagad ir radusies problēma.

Internetā strauji izplatījās attēls ar Romeo uzņemto ekrānšāviņu, kurā redzama ziņa no bijušās fotogrāfa klientes: “Es nezinu, vai tu mani vēl atceries. 2019. gadā Durbanā tu veici fotosesiju manās kāzās…

 

Bet tagad es esmu šķīrusies un šīs fotogrāfijas man un manam bijušajam vīram vairs nav vajadzīgas. Jūs ar tām paveicāt brīnišķīgu darbu, taču tās aizgāja postā, jo mēs tagad esam šķīrušies.”

Un tad viņa pieprasīja “pilnu atmaksu”, jo “mums tās vairs nav vajadzīgas”.

Romeo neticīgi pavaicāja, vai tas ir joks. Un, kad sieviete apstiprināja, ka tas nav nekāds joks, fotogrāfs izslēdza jebkādu iespēju veikts atmaksu.

Es nevaru atgriezt samaksu, jo es nevaru padarīt nebijušas jau uzņemtas fotogrāfijas,” viņš paskaidroja.

Bijusī līgava nepieņēma “nē” kā atbildi, norādot, ka: “Man ir tiesības pieprasīt naudas atmaksu, jo man vairs nav vajadzīgi jūsu attēli. Es saprotu, ka tā nav jūsu vaina, bet jūs esat uzņēmējs, un tāpēc jums ir jāspēj piešķirt atmaksu.”

Pēc kārtējā Romeo atteikuma viņa draudēja ar tiesvedību, uz ko 34 gadus vecais fotogrāfs piekrita ļaut strīdu risināt juristiem.

“Kad es saņēmu tekstu ar prasību veikt atmaksu, es nodomāju, ka es tieku izjokots, jo nekādā ziņā viņa to nevarēja domāt nopietni,” Romeo sacīja BuzzFeed. “Jo vairāk mēs runājām, jo vairāk es apjautu, ka patiesībā viņa to domāja nopietni un patiešām bija pārliecināta, ka viņa ir pelnījusi un viņai pienākas atmaksa, jo viņa ir šķīrusies.”

Kāzu laikā Romeo no pāra iekasēja 15 000 Dienvidāfrikas randu, kas ir aptuveni 812 USD. Beigās samaksa tika samazināta līdz 12 000 randu jeb aptuveni 650 USD.

Kopš dalīšanās ar saņemtajām ziņām internetā, Romeo sacīja, ka bijušās līgavas advokāts ar viņu ir sazinājies. “Tas ir smieklīgi, jo viņš un es par šo situāciju smējāmies pa tālruni,” viņš teica. “Viņš man apliecināja, ka man nav par ko uztraukties, jo šis nepavisam nebija tiesvedības gadījums.”

Un tā kā viņa tvīti ir skatīti vairāk nekā 350 000 skatījumu, nebija pārsteidzoši uzzināt, ka sievietes bijušais vīrs arī dzirdēja par viņas mēģinājumu saņemt naudas atmaksu. Bijušais vīrs lūdza Romeo paturēt viņa vārdu anonīmu, taču ļāva viņam dalīties ar ziņu apmaiņu tiešsaistē.

“Es atvainojos viņas vārdā,” sacīja bijušais vīrs. “Apkaunojoši.”

Pēc sarunām ar abiem bijušā pāra partneriem Romeo sacīja BuzzFeed, ka būtu ar mieru atgriezt naudu pēc fotogrāfiju piegādes, ja kādam tās nebūtu patikušas. “[Bet] ne pēc veseliem četriem gadiem,” viņš norādīja. “Viņas laulības izjukšana [nav] fotogrāfa vaina.”

 

Kā jums šķiet, līgavai ir tiesības prasīt naudas atmaksu? Dalīties komentāros.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment