Tumšzaļie kabaču salāti “Gardums”- Mans vīrs tos sauc par labākajiem kabaču salātiem, bet es – par visvienkāršākajiem

Notīriet burkānus uz rupjas rīves vai korejiešu burkānu rīves. Sīpolu sagrieziet plānos pusgrezenos.

Lasi vēl: Kā tikt galā ar skudrām mājā un dzīvoklī

Pievienojiet sāli, cukuru.

Pievienojiet izspiestos ķiplokus, melnos maltos piparus, augu eļļu, etiķi.

Visu sajauciet ar rokām. Jau maisīšanas laikā dārzeņi sāks izdalīt sulu. Tiklīdz būsiet samaisījuši, atstājiet uz pāris stundām, jo pēc šī laika sula gandrīz pārklās dārzeņus.

Šādu “desu” vēl nebūsiet ēduši – visi gribēs zināt šo interesanto recepti

Tad salātus salieciet burkās (kopā ar izspiestajām sulām). Burkas pārklājiet ar vākiem, neaizskrūvējiet tos. Katliņā ielieciet dvieli, ievietojiet burkas, ielejiet ūdeni “līdz pleciem”. Pēc vārīšanas sterilizē 15 minūtes (0,5 litru burkas). Tad burkas aizver, pārklāj ar kaut ko siltu uz 6-7 stundām.

Aizvērtās burkas var uzglabāt istabas temperatūrā, nevis ledusskapī.

Salāti iznāk smaržīgi, kraukšķīgi, pikanti, mēreni asi.

Sastāvdaļas:

kabacis 1,5 kg,
burkāni-400 g,
sīpoli-200 g,
augu eļļa-70 g,
etiķis 9%-50 g,
ķiploki-1 neliela galviņa,
cukurs-4 ēd.k,
sāls-1,5 ēd.k,
malti melnie pipari-0,5 tējk.

Lasi vēl: Hortenzijas jūsu dārzā: seši vienkārši soļi greznās puķu cepurēs

Lai labi garšo!

Leave a Comment