Uzberiet sāli uz sūkļa, un jūs būsiet apmierināts ar rezultātu. Šos trikus vajadzētu zināt ikvienam

Ja griežat kaut ko, kas atstāj nepatīkamu aromātu uz rokām… Ļaujiet man parādīt, kā tās notīrīt.

 

Paņemiet divus šķīvjus. Vienā ielejiet nelielu daudzumu etiķa, bet otrā – nedaudz sāls. Iemērciet pirkstus vispirms šķīvī ar etiķi un pēc tam šķīvī ar sāli. Tagad nedaudz berzējiet rokas vienu pret otru. Noskalojiet rokas zem tekoša ūdens.

Ņemiet vērā, ja uz rokām ir plaisas, brūces vai skrambas – nedariet to.

Kāpēc es nekādā gadījumā negatavoju ievārījumu ziemai un uzskatu to par pagātnes palieku?

Tauki un ēdiena paliekas ir lieliska vide mikrobiem un baktērijām. Tāpēc izlietne ir regulāri jātīra. Lai pagatavotu tīrīšanas šķīdumu, mums nepieciešams 1 tasīte silta ūdens un 1 ēdamkarote sāls.

Jāpievieno arī 1 ēdamkarote trauku mazgāšanas līdzekļa.

 

Tagad visu labi samaisiet.

Iegūtajā šķīdumā iemērciet sūkli un izklājiet to pa izlietni.

 

Pēc līdzekļa uzklāšanas uz izlietnes atstājiet to tā 30 minūtes. Pēc pusstundas aizveriet izlietni, ielejiet izlietnē atlikušo tīrīšanas šķīdumu un varat sākt mazgāt izlietni.

 

Cik bieži dezinficējat un maināt sūkļus? Atbildi varat uzrakstīt komentāros.

Vai zinājāt, ka sūklī var būt vairāk nekā 350 baktēriju veidu?

Tāpēc, ja traukus mazgājat katru dienu, sūkļus mainiet reizi 2 nedēļās un dezinficējiet divas reizes nedēļā. Bet, protams, tās ir aptuvenas vērtības, jo mēs mazgājam atšķirīgu trauku daudzumu un traukus ar atšķirīgu piesārņojuma pakāpi. Piekrītu, tējas tases un taukainas pannas mazgāšana nav viens un tas pats.

Lai dezinficētu sūkli, uzklājiet uz tā nedaudz trauku mazgāšanas līdzekļa un noskalojiet zem tekoša ūdens. Pēc tam paņemiet bļodu. Ielej tajā 1 litru verdoša ūdens.

 

Ielieciet sūkli ūdenī. Un uz sūcēja uzberiet 1 ēdamkaroti sāls.

Tad ielej 4 ēdamkarotes etiķa.

Un atstājiet mērcēties 30 minūtes.

 

Pēc 30 minūtēm noskalojiet sūkli tīrīšanas šķīdumā un noskalojiet zem tekoša ūdens. Sāls un etiķis palīdzēs atbrīvoties no baktērijām un sliktā aromāta uz sūkļa. Taču atcerieties, ka sūklim ir poraina struktūra, un tas nespēs pilnībā atbrīvoties no baktērijām. Tāpēc sūklis ir jāmaina, pat ja tas izskatās lieliski.

 

Lai atbrīvotos no sliktas smakas tualetē, varat izmantot arī sāli. Ielejiet bļodā 1 litru ūdens. Tā temperatūrai jābūt apmēram 70 grādi.

Pievienojiet 1 ēdamkaroti sāls. Labi samaisiet, lai sāls pilnībā izšķīdinātu.

 

Ielejiet sāls šķīdumu tualetes podā. Atstājiet to uz 30 minūtēm. Bet šeit jo ilgāk, jo labāk, tāpēc var atstāt uz ilgāku laiku.

Tālāk tualetes pods jātīra kā parasti.

Sāls dezinficēs tualetes podiņu un neitralizēs nepatīkamas smakas.

Šādiem vienkāršiem trikiem, kas var noderēt mājsaimniecībā, es šodien vēlējos ar jums dalīties. Ja jums tie patīk, lūdzu, ielasiet un abonējiet manu kanālu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment