Uzlabo savas prāta spējas, ievērojot šos vienkāršos nosacījumus

Neieslīgsti rutīnā

Ja esi labrocis, tad tīrot zobus, zobu birstīti turi kreisajā rokā, skrien atmuguriski un dari ko tādu, kas liks tev izvairīties no ikdienas rutīnas. Šādā veidā tiks simulētas jaunas smadzeņu daļas.

Uzņem pietiekoši daudz šķidruma

80% smadzeņu sastāv no ūdens, tādēļ, ja organisms neuzņem pietiekoši daudz šķidruma, neironi nespēj pienācīgi funkcionēt. Dienā jāizdzer vismaz septiņas 200ml glāzes ar ūdeni, kā arī ieteicams izvairīties no pārmērīga alkohola un kofeīna patēriņa.

Pārliecinies, ka guli vismaz 7 stundas

Zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka 7 stundas dienā guļošu cilvēku smadzenes ir daudz aktīvākas kā to cilvēku smadzenes, kuri guļ mazāk. Nepietiekams miegs traucē informācijas apguvei, koncentrēšanās spējām un atmiņai.

Ierobežo televizora skatīšanās laiku

Zinātnieki pierādījuši, ka vīriešiem, kuri katru dienu skatās televizoru divas stundas, ir krietni augstāks risks saslimt ar Alcheimera slimību.

Uzlabo intīmo dzīvi

Vīriešiem, kuriem sekss ir divas reizes nedēļā ir par 50% mazāka iespēja ciest no sirdstriekas kā tiem, kuri ar seksu nodarbojas retāk. Papildus: zinātnieki ir pierādījuši, ka tas, kas ir labs sirdij ir labs arī smadzenēm. Seksa laikā tiek izdalīti laimes hormoni, kas palīdz cīnīties ar stresu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment