Vācietis skarbi izsakās par latviešiem un viņu attieksmi pret dzīvniekiem…

Sākumā suns Riksis bija tik bailīgs, ka nevienu cilvēku nelaida sev tuvumā – rūca, rēja un koda. Pagāja trīs mēneši, un tikai tad Riksis pamazām sāka atgūt ticību cilvēkam. Tagad suns ir īsts Mirko kompanjons un miesassargs. Tāpat kā adoptētie Lote un Lācis, kurus cilvēki atveda iemidzināt – šos suņus Mirko pieņēmis savā ģimenē.

Mirko atceras ikvienu no septiņdesmit suņiem un piecdesmit kaķiem, kas pabijuši patversmē. Katram ir savs stāsts, un diemžēl ne visi beidzas laimīgi. “Visvairāk sirds lūzt par kādu suni, kas šeit ieradās un kuram mēs nevarējām palīdzēt – viņš bija ļoti nobadināts, centāmies viņu kopt, ilgi ārstējām, divas nedēļas turējām pie sistēmām, bet tomēr suns neizdzīvoja,” atceras Mirko.

Šajā patversmē neviens dzīvnieks netiek iemidzināts – par tiem cīnās līdz pat viņu pēdējam elpas vilcienam.

Tās gan nav vienīgās rūpes – jādomā, kur ņemt finansējumu patversmes uzturēšanai, un šobrīd aktuālākais ir atjaunot apkures katlu. Viss tiek uzturēts no privātiem līdzekļiem – lielākā daļa nāk no Vācijas, bet savu artavu sniedz arī latviešu ziedotāji.

„Protams, mēs plānojam paplašināties, un lielie nākotnes plāni saistīti ar veselības aprūpes centru un labas diagnostikas izveidi. Problēma ir tā, ka daudzi dzīvnieki te nonāk slimi, tāpēc mirst. Lai tas nenotiktu, nepieciešama laba aparatūra,” stāsta Mirko.

Viņa izveidotā patversme atšķiras no Latvijā ierastajām. Tajā ir plašāki būri un voljēri, kā arī liela teritorija, kur dzīvniekam izskrieties.

“Mūsu mērķis ir būvēt un panākt, ka patversmju dzīvniekiem ir pietiekami lieli būri. Nevar būt sunim voljērs pieci kvadrātmetri, viņam vajag 25 kvadrātmetrus, kur viņš var izskrieties.”

Kas Mirko sagādā vislielāko gandarījumu? Bildes no dzīvnieku jaunajām mājām, protams! Suns un saimnieks nesatiekas tāpat vien – viņi viens otram dod piepildījumu, turklāt suns vienmēr būs pateicīgs par to, ka ir izglābts.

Lasi arī: 11 daktera Bebriša ieteikumi laimīgākai dzīvei; Vislabākais ir ieteikums #6

“Prieku dod tas, ka es redzu, kā patversmes dzīvnieki, kurus adoptē atbildīgi saimnieki, dzīvo tālāk – suņiem un kaķiem ir laba dzīve, un arī paši cilvēki kļūst laimīgāki.”

Raksta oriģinālu un video sižetu varat noskatīties portālā lsm.lv, spiežot ŠEIT

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment