Daudzi no mums labprāt ēd speķi. Daži no mums produktam pievieno ķiplokus.
Taču tajā pašā laikā nekad nebeidz būt aktuāls jautājums: vai šāda kombinācija ir pieļaujama? Vai tas nekaitēs veselībai?
Eksperti saka sekojošo: papildus tam, ka iegūst ļoti patīkamas garšas sajūtas, speķis un ķiploki palīdz efektīvāk izvadīt holesterīnu.
Turklāt šie pārtikas produkti “vienā sakarībā” labi ietekmē sirds un aknu darbību, veicina efekta rašanos.
Starp citu, mūsu senči jau no seniem laikiem speķi lietoja kā sava veida zāles: ar tiem ārstēja aknās, plaušas, locītavu saistītas kaites, kā arī lietoja zobu sāpju gadījumā.
Zinātnieki apgalvo: speķa priekšrocības ir tās, ka tas satur daudz organismam noderīgu mikroelementu.
Lasi vēl: Rudenī es vienmēr uz palodzes nolieku krūzi ar sāli: Šis paņēmiens novērš nopietnu problēmu ikdienas dzīvē
Ja tos ēd kopā ar sīpoliem, ķiplokiem kas ir pilni ar noderīgām vielām, var efektīvāk izvadīt toksīnus no organisma un vienlaikus stiprināt imūnsistēmu.
Taču speķis jālieto bez fanātisma: ne vairāk par 50 gramiem vienreiz. Svarīgi: 4 stundas pirms un 4 stundas pēc speķa ēšanas nedrīkst ēst citus produktus.
Lasi vēl: Trīs ierīces jūsu dzīvoklī, kuras nekādos apstākļos nedrīkst atvienot no kontaktligzdas
Ja jūs tieši tā rīkosieties, tad speķis dos jums maksimālu labumu, pirmkārt, labvēlīgi ietekmēs veselības stāvokli.