Speķa ēšana ar ķiplokiem, sīpoliem vai citiem antioksidantiem bagātiem dārzeņiem palīdz samazināt kaitīgo ietekmi, ko var radīt piesātinātie tauki. Pēc iespējas izvēlies liesāku speķa daļu vai arī gabalu, kurā ir arī gaļas šķiedras. Šādi tas būs vieglāk sagremojams, un būs arī olbaltumvielas.
Kā ir visgaršīgāk ēst speķi (bet ne visveselīgāk)
Sālīts speķis: Sālītais speķis ir klasisks latviešu ēdiens. To var ēst ar sīpoliem, ķiplokiem un svaigu rupjmaizi. Tas dod patīkamu garšu un ir vienkārši pagatavojams.
Cepts speķis ar sīpoliem: Viegls, pannā cepts speķis kopā ar sīpoliem ir lieliska piedeva kartupeļiem, pelēkajiem zirņiem vai putraimiem. Apceptais speķis kļūst kraukšķīgs un garšā intensīvāks.
Speķa pīrādziņi: Speķa pīrādziņi ir latviešu virtuves lepnums, un speķis tajos ir bagātīgs un garšīgs pildījums. Cepts mīklas apvalkā, speķis kļūst sulīgs un rada sātīgu ēdienu.
Speķis ar marinētiem dārzeņiem: Lielisks uzkodu variants ir speķa šķēles ar skābētiem gurķiem, tomātiem vai kāpostiem. Marinēti dārzeņi papildina speķa taukaino garšu un dod atsvaidzinošu efektu.
Uz grila cepts speķis: Grilēts speķis iegūst patīkamu dūmu un kraukšķīgu tekstūru. To var kombinēt ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem.
Tevi noteikti interesēs
- 2. jūlijs seno tautu kalendāros Bišu diena: šīs 5 lietas nedrīkst darīt, lai neaizbiedētu veiksmiby Laura Andersone
- “Zelta vērtas” kabacīšu pankūkas: lai tās izdotos izcili, ir tikai viens triksby Laura Andersone
- Sargā māju un ģimeni, piesaista laimi un dod veiksmi: 9 labvēlīgi koki, kas jāiestāda pie mājasby Laura Andersone