Vai drīkst ēst speķi ar ķiplokiem – Noskaidrojām visu patiesību

Speķa ēšana ar ķiplokiem, sīpoliem vai citiem antioksidantiem bagātiem dārzeņiem palīdz samazināt kaitīgo ietekmi, ko var radīt piesātinātie tauki. Pēc iespējas izvēlies liesāku speķa daļu vai arī gabalu, kurā ir arī gaļas šķiedras. Šādi tas būs vieglāk sagremojams, un būs arī olbaltumvielas.

Kā ir visgaršīgāk ēst speķi (bet ne visveselīgāk)

Sālīts speķis: Sālītais speķis ir klasisks latviešu ēdiens. To var ēst ar sīpoliem, ķiplokiem un svaigu rupjmaizi. Tas dod patīkamu garšu un ir vienkārši pagatavojams.

Cepts speķis ar sīpoliem: Viegls, pannā cepts speķis kopā ar sīpoliem ir lieliska piedeva kartupeļiem, pelēkajiem zirņiem vai putraimiem. Apceptais speķis kļūst kraukšķīgs un garšā intensīvāks.

Speķa pīrādziņi: Speķa pīrādziņi ir latviešu virtuves lepnums, un speķis tajos ir bagātīgs un garšīgs pildījums. Cepts mīklas apvalkā, speķis kļūst sulīgs un rada sātīgu ēdienu.

Speķis ar marinētiem dārzeņiem: Lielisks uzkodu variants ir speķa šķēles ar skābētiem gurķiem, tomātiem vai kāpostiem. Marinēti dārzeņi papildina speķa taukaino garšu un dod atsvaidzinošu efektu.

Vienkārši pievienoju sīpoliem mannu: sanāca tik garšīgas kotletītes, ka varētu tās visas apēst viena pati

Uz grila cepts speķis: Grilēts speķis iegūst patīkamu dūmu un kraukšķīgu tekstūru. To var kombinēt ar svaigiem vai grilētiem dārzeņiem.

 

Leave a Comment