Vai drošības gaisa spilveni patiešām ir droši?

airbags

Lielākā daļa autoražotāju aprīko savus automobiļus vismaz ar vienu no priekšējiem drošības gaisa spilveniem.

Lai vai kā, šie drošības gaisa spilveni ne vienmēr spēs pasargāt tavu dzīvību. Noskaidrosim, cik  bīstami ir drošības gaisa spilveni un kā pareizi sevi aizsargāt dažādos negadījumos ar drošības gaisa spilveniem.

Drošības gaisa spilvena satvēršanās ātrums pārsniedz skaņas ātrumu, tas ir aptuveni no 300 – 700km/h. Protams šie gaisa spilveni parasti sprāgst tikai noteiktos gadījumos, dažādās sadursmēs.

Kas notiks, ja tu nepiesprādzēsies?

chem-opasny-podushki-bezopasnosti2

Bezjēdzīgi runāt par zemo autotransporta ekspluatācijas kultūru, tas tieši izpaužas jauno autovadītāju drošības jostu lietošanā. Drošības gaisa spilveni un drošības jostas ir viens vesels, ja kāds no šiem abiem nosauktajiem rīkiem netiek lietots, tad tu netiksi pasargāts.

Citiem vārdiem sakot, ja cilvēks nepiesprādzēsies, tad viņš noteikti kļūs par cietušo un iegūs savainojumus, kā arī var tikt riskēts ar dzīvību.

Kāpēc drošības gaisa spilvens nenostrādāja

airbags (1)

Var gadīties arī tā, ka drošības gaisa spilvens nemaz neatvērās. Kā arī jāiegaumē, ka daudzi autoražotāji ir ieprogrammējuši automašīnas drošības sistēmā to, ka gaisa spilvens darbosies tikai tādā gadījumā, ja drošības siksna būs aizsprādzēta. Cilvēki vienkārši ignorē to, ka viņiem ir jāsprādzējas. Jaunāko gadu izlaiduma mašīnās jau ir ieprogrammēta pīkstēšana, ja cilvēks nav piesprādzējies. Tieši tāpēc ražotāji izgudrojuši veidu, kā cilvēkam likt piesprādzēties un līdz ar to cilvēks tiek pasargāts.  Cilvēkam sava dzīvība ir “JĀPIESPRĀDZĒ”.

Drošības spilvens palielina iespēju izdzīvot par 30 %. Noteikti izmantojiet šo rīku un drošības jostas, jo mūsdienās pērkot mašīnu, tam jau ir jābūt iekļautam cenā.

Raksts tapis sadarbībā ar – file22457477_mana_liels

Avots: www. super-mens.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment