Vai esi tik spēcīga personība, ka citi baidās tuvoties? 5 pazīmes, kuras jāiegaumē!

Lieta tāda, ka cilvēkus baida, ja kādam ir pārlieku spēcīgs un noteikts priekšstats par pasauli. Tu taču zini, ka tavu personību un raksturu veidoja tieši tās grūtības, caur kurām nācies iziet.

Reizēm šādi spēcīgi cilvēki var šķist raupji vai pat rupji. Bet tā nav taisnība: viņi vienkārši seko paši savai ideoloģijai un netaisās nevienu pārliecināt.

Daudzi no mums gadiem ilgi dzīvo un nemaz neapzinās savu spēku vai vājumu, kamēr nerodas situācija, kad nav citas izvēles, kā vien kļūt stipriem.

Ja padomāsi un pameklēsi sevī piecas patiesi spēcīgas personības pazīmes, kas nozīmē arī to, ka apkārtējie vienkārši baidās no tevis, tu varēsi pats sev daudz ko izskaidrot un mainīt savu tēlu to cilvēku acīs, kuri netuvojas tev tāpēc, ka pārāk ciena vai apzinās savu nepilnvērtīgumu tavas pilnības priekšā.

1. Tu nemeklē attaisnojumus

Cilvēki ar spēcīgu personību vienmēr atbildīgi izturas pret saviem pienākumiem. Un tāpēc pārāk labi zina, kad un kāpēc kaut kas neizdodas, kā plānots. Un viņi nekad neizmanto atrunas, jo viņiem ir svarīgi uzņemties atbildību pirmām kārtām jau pašiem savās acīs, nevis pret citiem.

Ja šādi cilvēki cieš neveiksmi, viņi noteikti cenšas atrast veidu, kā apiet negaidīto šķērsli. Virzīties uz priekšu – viņu pienākums!

Tieši tāpēc tev līdzīgiem cilvēkiem ir emocionāli ārkārtīgi smagi tērēt laiku, lai klausītos kāda cita vaidos un vaimanās un izdomātu attaisnojumus, lai viņš vai viņa beidzot nomierinātos.

2. Tevi garlaiko banālas, “tukšas” sarunas

Intelektuāla saruna ir ļoti grūta nodarbe. Bet tas nenozīmē, ka spēcīgi cilvēki tāpēc to nemeklēs. Diemžēl lielākā daļa pārējo cilvēku, šķiet, spējīgi tikai uz neveikliem jociņiem un žēlošanos par to, kā kārtējo reizi tikuši piemānīti tehnikas veikalā.

Savukārt stipras personības gūst baudu no saskarsmes ar intelektuāli interesantiem sarunas biedriem, ar kuriem var apspriest kaut ko vērtīgu.

Lasi vēl: Ektraverta personība, bet patiesībā esi kautrīgs un introverts? Tad tu noteikti piekritīsi šim!

Šīs rakstura iezīmes biedējošā puse: “parastajiem cilvēkiem” tu izskaties pēc snoba, nūģa vai vienkārši bezkauņas.

3. Citos tu visvairāk neciet neaudzinātību

Lai gan to kaut kādā mērā var uzskatīt par vispārinājumu, vairākums stipras gribas cilvēku ir ļoti labi izglītoti. Turklāt nav svarīgi, kā šī izglītība iegūta: prestižā augstskolā vai ilggadējā pieredzē. Šādu cilvēku pašizglītošanās nebeidzas ar diploma saņemšanu. Viņi ir pastāvīgā izaugsmes procesā. Un tā ir katra personīga izvēle.

Būtība ir tajā, ka daži cilvēki iestājas universitātēs, bet tur nevelta ne laiku, ne pūliņus, lai kaut vai vispārējos vilcienos saprastu, kā veidota šī pasaule. Jo tam vajadzīga disciplīna un atvērts prāts!

Tu pats vislabāk zini, cik tev velnišķīgi grūti paciest cilvēkus, kuri labprātīgi izvēlas neaudzinātību, nevis zināšanas, manierīgumu, nevis vienkāršību, bet paškritikas vietā liek nepamatotu pašpārliecinātību.

4. Tu radi iespējas tur, kur to “nav”

Tev bieži šķiet, ka pasaule ir taisnīgāka daudz lielākā mērā, nekā to pieņemts uzskatīt? Visi saņem no dzīves pēc nopelniem, vai ne?

Spēcīgi cilvēki negaida, kad viņiem klēpī iekritīs visas iespējas, bet paši rada tās. Sev un saviem tuvākajiem.

Tu labāk nekā citi apzinies, ka pašaizliedzīgs darbs – vienīga garantija tam, ko dēvē par “stingri stāvēt uz savām kājām.” Un tev pietiek vīrišķības dzīvot saskaņā ar šo principu.

Skaidrs, ka tev līdzīgi cilvēki gandrīz nekad nežēlo tos, kuri žēlojas, ka viss apkārt nav tā, kā vajadzētu būt.
Skaidrs, ka citiem tā šķiet esam augstprātība.

5. Tu esi neatkarīgs un radi iespaidu par lielību

Tas ir pilnīgi likumsakarīgi – radīt morāli vājākiem tāda cilvēka iespaidu, kurš ir augstās domās par sevi, turklāt vēl arī apveltīts ar smagu raksturu.

Tavs raksturs patiesībā var būt īsts zelts, bet sīkumiem veltīt laiku tev vienkārši neiznāk. Tu reizēm dod priekšroku pavadīt laiku vienatnē, nevis “izmainīt sevi sīknaudā.”

Nav brīnums, ka tev aiz muguras virmo baumas. Ja tev nepiemīt harisma, lai vestu aiz sevis līdzīgi domājošo armiju, visticamāk, tevi ne sevišķi ieredz un apskauž, un pat seko līdzi tavai dzīvei, pievēršot uzmanību uzvarām, bet vēl vairāk – zaudējumiem.

Bet tas pat nav slikti. Spēcīgi cilvēki nevar augstsirdīgi izdabāt citu bezgalīgajām vājībām, tāpēc, ja neiemācīs arī tos kļūt stiprākiem, tad, visticamāk, draudzība, koleģiālas attiecības vai mīlestība nebūs ilga. Ja vēlies saistīties ar stipru cilvēku, jātiecas kļūt līdzīgam iekšējā spēka ziņā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment