Vai ir droši lādētāju turēt rozetē bez telefona. Drošs vai kaitīgs

Katram viedtālruņa lietotājam vismaz reizi ir radies jautājums – vai ir drīkst atstāt lādētāju kontaktligzdā bez viedtālruņa? Patiešām, ir neērti to ikreiz izņemt un spraust. Turklāt, ja kontaktligzda atrodas kaut kur aiz dīvāna vai citā neērtā vietā. Un šeit, pieslēgts vienu reizi, kad nepieciešams, nāk ar tālruni un ieliek to uzlādēt. Ērti? Ērti.

Tomēr var rasties šaubas. Vai tas ir droši? Un kas notiks ar “lādētāju”, ja atstāsiet to kontaktligzdā uz visiem laikiem? Apskatīsim 3 mītus un beidzot saņemsim skaidru atbildi.

1. Enerģijas patēriņš

Vai lādētājs patērē elektroenerģiju, ja tālrunis nav pievienots lādētājam? Jā, patērē. Ir kāds ģenerators. Protams, tas nedarbojas tādā jaudā, kādā tas darbojas, kad ierīce ir pieslēgta, bet kustība tomēr ir.

Izpirku visas bahilas vietējā aptiekā. Savdabīgi, cik interesantu pielietojumu tām esmu atradusi

Mēneša laikā, protams, naudas izteiksmē iegūsiet maz, bet gada laikā iegūsiet labu summu, jo tiks iztērēti 2-3 kilovati. Tāpēc no enerģijas taupīšanas viedokļa labāk to izslēgt.

2. Kalpošanas laiks samazinās

Laba, nevis lēta, kvalitatīva barošanas bloka darbmūžs ir aptuveni 6 gadi. Uzlādējot ierīci, iespējams, esat pamanījuši, ka bloks sakarst. Atvienojot ierīci, tā atdziest, tomēr ne par 100 %, tai joprojām ir neliels karstums pat bez pievienotas ierīces.

Patiesībā tieši sildīšanās dēļ ierīces kalpošanas laiks pakāpeniski samazināsies. Elektrolītu kondensatori nolietosies, strāva plūdīs mazāk, nekā vajadzētu, un tas ietekmēs ierīces uzlādes kvalitāti.

3. Ugunsbīs***ība

Šo situāciju var raksturot vienkāršiem vārdiem. Lēts lādētājs nav labs. Kvalitatīvs un firmas zīmola lādētājs ir labs. Lēts lādētājs, kas ir pastāvīgi ieslēgts, ir ļoti slikts. Tas garantēti pārkarst un ir neaizsargāts pret strāvas pārspriegumiem. Dārgs un firmas zīmola lādētājs, visticamāk, to izturēs.

Tagad arī es cītīgi vācu kartupeļu mizas un vedu uz vasarnīcu: avenes ir neticami lielas un saldas

Lasi vēl: Raimonds Pauls intervijā bija atklājis, kas viņam apkārtējos izraisa lielas dusmas: “Neiedomājami!”

Bet kāda jēga turēt ieslēgtu dārgu lādētāju, jo jūs nevienam neko nepierādīsiet. Vieglāk ir saudzēt nervus un pasargāt sevi no nepatikšanām, un izslēgt jebkuru lādētāju.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment