Vai ir iespējams cīnīties ar plikpaurību?

Raksts par matu pārstādīšanas pieaugošo popularitāti sasniedz savu augstāko punktu intervijā ar Dr. Vikasu Kunnuri, matu pārstādīšanas ķirurgu, kurš sniedz konsultācijas par matu zaudējumu un kurš strādā klīnikās Apvienotajā Karalistē. Dr. Kunnure specializējas vīriešu plikgalvības un citu matu zaudēšanas veidu ārstēšanā, kā arī piedāvā vairākas matu pārstādīšanas procedūru iespējas.

Dr. Kunnure informēja mūs: „Būtībā galvenajā matu pārstādīšanas procedūrā ir iekļauta matu ņemšana no pacienta donora materiāla ķermeņa daļas, un tad tos pārstāda vēlamajā ķermeņa daļā. Matu pārstādīšana pirmo reizi parādījās pagājušā gadsimta 50. gados, kad procedūrā tika pārstādīta āda. Ādas un matu grafti (donora materiāli vienība, kura var saturēt 1-4 matu sīpoliņus) tika atdalīti, pārvietoti un pārstādīti cerībā, ka tie ieaugs no jauna.

Matu pārstādīšanu lielākoties veic, atdalot graftus jeb folikulas no pakauša aizmugurējās daļas, un tos pārvieto uz vietām, kur mati ir plāni, vai kur to nav.

Vienā metodē galvas ādas strēmeles no pakauša aizmugurējās daļas tiek izgriezta, un tā tiek sasecēta atsevišķos graftos. Pretēji tam otrā matu pārstādīšanas metodē tiek izņemtas atsevišķas folikulu vienības jeb grafti no pakauša aizmugurējās daļas viens pa vienam un ap katru veic iegriezumu ar smalku specializētu instrumentu, tādējādi izceļot tos. Šis process ir apnicīgs un tā paveikšanai ir nepieciešamas stundas, toties tas ir nesāpīgs, kad tiek veiktas dažas atsāpinošas injekcijas.

Tālāk procedūras gaita ir tāda pati abās metodēs. Tiek izveidoti mikroskopiski iegriezumi ādā, izmantojot ļoti smalkus asmeņus un adatas ķermeņa daļā, kurā ir atkāpušies mati. Protams, tas tiek veikts pēc tam, kad ir veiktas anestēzijas injekcijas. Šos graftus pēc tam ievieto šajos iegriezumos galvas priekšā vai jebkurā citā vietā, kurā ir atkāpušies mati.

Abas šīs procedūras tiek veiktas, izmantojot vietējo anestēziju. Pēc pirmās injekcijas saņemšanas atlikušā procedūras daļa līdz ar to var tikt veikta, nesagādājot sāpes, un parasti tā var tikt pabeigta vienas dienas laikā, lai gan precīzs laiks var atšķirties.

Tā kā pastāv atšķirības starp procedūrām, pastāv arī dažas atšķirības tajā, kā būs jāpavada laiks pēc pārstādīšanas. Izmantojot pirmo metodi, pacients var atgriezties pie savas ikdienas rutīnas jau nākamajā dienā, tomēr otra procedūras laikā tiek izveidota rēta pakauša aizmugurējā daļā, kas parasti sadzīst 7 dienu laikā, un tikai tad pacients var atgriezties pie savām ierastajām ikdienas gaitām.

Abu procedūru izmaksas var atšķirties. Tā kā pirmā metode neaizņem tik daudz darba, tā var izmaksāt 4-6 eiro par graftu, toties daudz sarežģītākā otrā metode var izmaksāt 8-10 eiro par graftu. Vidējais kandidāts uz pārstādīšanu var atšķirties (atkarībā no vecuma vai zaudēto matu daudzuma), tādējādi procedūras laikā pārstādāmo matu skaits var variēt no 1000-4000.

 Avots: menstylefashion.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment