Vai ir iespējams ēst tārpainas sēnes, ja tās ir izmērcētas? Zinātņu kandidāts paskaidroja, kādos gadījumos var un kādos nevar ēst sēnes

Vai  var ēst tārpainas sēnes

Tas viss ir atkarīgs no sēnes tārpainības pakāpes. Ja sēne ir nedaudz tārpaina, organismam nav nekā bīs***a. Mēs, protams, runājam par ēdamām sēnēm.

Plūdīs nauda kā zelta upe: no jūlija beigām līdz pat rudenim tiks apzeltītas šīs 5 Zvaigžņu zīmes

Tārpi ir olbaltumvielas. Olbaltumvielas bez krāsvielām un ķīmiskām piedevām. Tīrs proteīns. Pēc tam, kad sēnes ir apstrādātas, saldētas, vārītas, ceptas, sālītas, kāpuri paši par sevi nav kaitīgi. Mēs ēdam konservus un saldētas zivis no veikaliem, kas arī bieži satur “dzīvās” zivis. Var ēst sēnes, kas nav pārāk tārpainas.

Lasi vēl: “Slinkais kažoks”: Eņģeļu pieskāriens katrā kumosā – visi mani draugi slavē šo ēdienu!

Stipri tārpaina sēne ir bīstama ne tārpu dēļ

Vai ir iespējams ēst tārpainas sēnes, ja tur ir daudz kāpuru? Bieži dzirdam, ka, ja ābolā ir tārps, tad tas nav apstrādāts ar ķimikālijām un ir ēdams. Ko darīt, ja ābolā to ir daudz? Stipri tārpaina sēne nav ēdama.

Smagi tārpainas sēnes jau ir ļoti sliktas. Ja ir daudz kāpuru, ir arī daudz  izdalījumu. Uz šiem izdalījumiem var attīstīties pelējums un dažādas baktērijas, kas padara sēni kaitīgu lietošanai uzturā pat pēc termiskās apstrādes.

Lasi vēl: Bietes nav nepieciešams vārīt! Es parādīšu, kā bietes gatavo restorānos (daudz vienkāršāk un labāk garšo)

Pat tad, ja jūs izvilināt kāpurus, iemērcot tos ūdenī, sēne joprojām var būt toksiska. Vai es varu ēst tārpainās sēnes? Ja ir maz tārpu, tad jā, bet, ja sēnes ir pilna ar tārpiem, tad nē. Lūk, ko par sēņu lasīšanu saka cits zinātnieks.

Vasaras vidū būs nepatīkams pārsteigums: laika apstākļi no 17. jūlija sniegs “dāvanu”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment