Vai kaitīgi braukt ar velosipēdu pa pilsētu?

71511-ZmVjYWY4NmJlNQ

Internetā bieži vien var atrast tikai pretrunīgus ekspertu atzinumus. Kam ticēt?

Nē, braukt ar riteni nav kaitīgi: Riteņbraucēji joprojām ieelpo mazāk bīstamus piesārņojumus gaisā nekā autobraucēji, un pat gājēji nevar sevi pasargāt no netīrā gaisa pilsētā. Turklāt brauciena laikā ir pretējs process: palielināta aerācija no plaušām, kas liek organismam atbrīvoties no toksiskām vielām, tā it īpaši ir noderīga smēķētājiem.

Jā, braukt ar riteni ir kaitīgi: Lielo pilsētu atmosfēra var radīt būtisku vieglu kaitējumu braucējiem. Sakarā ar to, ka palielinās elpošanas biežums, plaušās nonāk vairāk dūmu un sodrēju, piemēram, gājējiem tas nav tik izteikti, jo, pavadot vienādu laika posmu ārā, gājēji mierīgi ejot ieelpo mazāk kaitīgā gaisa nekā riteņbraucēji.

Secinājums: Vairāk mīnusu nekā plusu riteņbraucējiem pilsētā

Sportisko aktivitāšu ārsts Mihails Kozirevs no sporta medicīnas rehabilitācijas centra FMTC, vispirms paskaidroja, ka riteņbraucēji biežāk sastopas ar dažādiem nelaimes gadījumiem, piemēram, krišanām un galvas sasišanu pret asfaltu, dažādu nobrāzumu un ķermeņa lūzumu problēmām. Un tad viņš pauda, ka velosipēdista plaušas minūtē uzņem vairāk pilsētas gaisa, nekā gājēju vai automobiļu vadītāju plaušas. Tāpēc ārsts iesaka braukt ar riteni ārpus pilsētas, kur gaiss ir svaigāks un nav tik piesārņots.

Raksts tapis sadarbībā ar – file22457477_mana_liels

Avots: maximonline.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment