Vai medus patiešām ir tik veselīgs, kā domājam?

Uztura speciālisti apgalvo, ka medus ietekmē organismu tieši tāpat kā cukurs, jo tā sastāvā ir daudz fruktozes sīrupa, kas tiek izmantots kā lēts saldinātājs.

Viena no uztura speciālistēm, Sūzana Rātza, stāsta, ka pētījuma sākotnējais mērķis bija parādīt atšķirības starp medu un balto cukuru, taču beigās tika noskaidrots, ka šiem produktiem patiesībā ir ļoti daudz kas kopīgs.

Pētījuma gaitā uztura speciālistu komanda pārbaudīja medus, baltā cukura un fruktozes sīrupa ietekmi uz 55 brīvprātīgajiem. Viņiem katru dienu bija jāuzņem 50 g kāda no šiem saldinātājiem, un jālieto tikai tas.

Rezultāti pierāda, ka visi trīs saldinātāji rada vienu un to pašu efektu. Katram dalībniekam bija paaugstināts triglicerīda un lipīdu līmenis, kas var palielināt risku saslimt ar sirds slimībām.

Uztura speciāliste Sāra Steinera brīdina, ka medus nav nemaz tik veselīgs, kā daudzi uzskata. Patiesībā, tajā ir daudz kaloriju.

Steinere skaidro, ka “viena ēdamkarote medus satur 23 kalorijas un 6 g cukura, bet baltā cukura sastāvā ir 16 kaloriju un 4 g cukura. Neliels medus daudzums nenāks par sliktu, bet atcerieties, ka tajā ir arī cukurs un kalorijas.”

Avots: www.womendailymagazine.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">agnelika</cite>

    Nesaprotu kadel baidat Latviesus. Anglija vai Spanija veiktam parbaudem, tur tacu medus kvalitate ir pavisam cita. neka Latvijas mediem.

Leave a Comment