Vai tu vari atrisināt šo želejas konfekšu prāta spēli? Tas nāksies ļoti grūti!

Vai tu vari atrisināt šo mīklu?

Aplūko zemāk redzamo attēlu, bet esi brīdināts: Lai to atrisinātu, tavam prātam jābūt ļoti asam – gluži tāpat kā tavām dedukcijas un iespējamības izvērtēšanas spējām.

The-Jelly-Bean-Problem

Tevi tāltālā zemē apsūdz par plūmes zādzību kādam vīrietim piederošā dārzā.

Par nelaimi šajā tāltālajā zemē par zagšanu cilvēkus neietupina cietumā.

Par zagšanu visi tiek sodīti ar nāvi.

Tomēr pastāv iespēja izkļūt no šīs kutelīgās situācijas. Vīrs, no kura zagi, uz celma noliek zilu, zaļu un sarkanu košļājamo konfekti.

* Divas no konfektēm ir saindētas, tās izraisīs gandrīz tūlītēju nāvi, bet viena nav saindēta. Ja izvēlēsies īsto, varēsi doties prom nesodīts.

* Tu izvēlies zaļo konfekti.

The-Jelly-Bean-Problem (1)

* Tad vīrs saka: “Es paņemšu nost vienu no palikušajām konfektēm un ielikšu to atpakaļ savā kabatā, tā konfekte, kuru paņemšu, būs nāvējoša.”

* Viņš piemetina: “Es zinu, kuras krāsas konfektes ir indīgas un kuras tādas nav, es tev pateikšu priekšā, ka zilās konfektes ir indīgas.

Tagad uz celma paliek sarkanā un tavā rokā esošā zaļā konfekte, kuru tu pirmīt izvēlējies. Vīrs dod tev vēl vienu iespēju izvēlēties.

Kuru konfekti tu apēstu?

Tagad tev ir 50% iespēja izdzīvot, izbēgot mokošu nāvi.

Vai vecā vīra padoms padara tavu izvēli grūtāku?

 

 

Tev jāzina, ka nesaindēta konfekte ir sarkanā.

Kādēļ?

Tims Urbans paskaidro: “Sākumā izvēloties zaļo pupiņu, iespēja, ka tā ir nesaindēta bija 1/3, bet pēcāk 2/3, ka tā ir saindēta un ka droši apēdamā atrodas uz celma.

Kad vīrietis noņēma saindēto zilo konfekti no celma, tika pavēstīta jauna informācija par tavā rokā esošo zaļo konfekti, tā saglabāja 1/3 iespējamību, ka tā ir droša.

Bet zilās konfektes noņemšana visnotaļ daudz pastāstīja par sarkano konfekti – tika pateikts, ka, ja uz celma būtu nesaindētā konfekte, tad tā būtu sarkanā.

Palūkojoties uz to no cita skatu punkta, iespējams secināt, ka, izvēloties saindēto konfekti (kas notiktu divās no trim reizēm), izvēles mainīšana ļautu tev izdzīvot jebkurā gadījumā.

Ja sākumā tu izvēlētos pareizo konfekti, tad tās maiņa tevi nogalinātu (tas notiek tikai vienā reizē no trim). Tādēļ izvēles maiņa ir laba izvēle divās no trim reizēm.”

Avots: mirror.co.uk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment