Vai tu zini, kāpēc heku VIENMĒR pārdod ar nogrieztu galvu? Tikai nenokrīti no krēsla!

Ja tu neesi makšķernieks vai jūrnieks, tad ir liela iespēja, ka heku ar galvu nemaz neesi redzējis, par cik veikalos un tirgū tās pārdod jau ar nogrieztām galvām. Pēc šī raksts izlasīšanas tu sapratīsi, ka tam ir pamatots iemesls!

Heku uzskata par īpaši garšīgu zivi no mencu dzimtas. Eiropā tas ir ļoti populārs, jo tā gaļu organismam ir viegli pārstrādāt. Turklāt šī zivs ir piemērota diētiska uztura cienītājiem. Gaļa ir bez taukiem, bez kauliem. Un to ir viegli pagatavot.

Dzīvu zivju svars savvaļā sasniedz 2,5-3 kilogramus, un garums svārstās no 20 līdz 70 centimetriem.  Jauns heks savvaļā ēd mazas garneles un ikrus. Taču vēlāk, (sasniedzot aptuveni 30 centimetru garumu), heks kļūst par plēsēju, kas mielojas ar siļķēm, skumbrijām un citām zivīm.

Līdz šim viss izklausās ļoti labi, ne tā? Tad kāpēc tirgotājo to nekad nepārdod ar visu galvu? Viss slēpjas heku izskatā. Tas, ka tu šo lasi, liek vien domāt, ka arī tu nekad neesi redzējis heku ar galvu – ieskaties nākamajā lapā, taču nenokrīti no krēsla, kad ieraudzīsi attēlus!

Lasi vēl: Pusaudze izglābjas no agresīvas haizivs žokļa, PIEKAUJOT to! (+FOTO)

 

Ikviens tirgotājs cenšas panākt, lai viņa produkts izskatās pievilcīgs. Un heka pārdošanā nav nekas savādāks – galvu nogriež estētisku apsvērumu dēļ. Lūk, kā nozvejots heks izskatās ar visu galvu!

Lasi vēl: Pusaudze izglābjas no agresīvas haizivs žokļa, PIEKAUJOT to! (+FOTO)

Avots: origenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment