Vai vēl atceries tādu preparātu kā vazelīns? Lūk, kādiem iemesliem to der lietot!

Brūču dzīšanas rīks

Ja nepieciešams apturēt brūces asiņošanu, tad iesaka dezinficēt brūci, pēc tam uzklāt tai biezu vazelīnu slāni un apsaitēt. Tāpat, brūce pateicoties vazelīnam labāk sadzīs, jo tā nekļūs sausa – attiecīgi būs mazāka rētu veidošanās iespējamība.

Pret apdegumiem

Tas arī palīdz pret apdegumiem. No sākuma, protams, jānovērtē cik smags ir apdegums, taču viegla apdeguma gadījumā (piemēram, ja sanācis apdedzināties ar karstu tēju vai tvaikiem, kamēr gatavo virtuvē), der atdzesēt brūci uzreiz un pēc tam uzklāt vazelīnu. Vazelīnu vajadzētu turpināt smērēt regulāri un pavisam neilgā laikā no apdeguma nebūs ne miņas!

Vazelīna un propolisa maisījums – universāla ziede

Ziede novērš iekaisumu, ja rodas abscesi, sāpes ausīs, hemoroīdi. Sagatavojiet šo burvīgo līdzekli, uzglabājiet to un tā jums izlīdzēs ne vienu reizi vien. Zemāk instrukcija kā to pagatavot.

Aptiekā ir jānopērk vazelīns – divas vai trīs 100 g pudeles. Pārlieciet to citā traukā un sasildiet to ar tvaika palīdzību. Tad piejauciet ar propolisu (10 g) un sildiet uz plīts uz ļoti mazas uguns vēl divas vai trīs stundas, periodiski apmaisot. Tad šo  masu, ielej mazās. vēlams tumšās buciņās (vēlams tādās, kurām ir plats “kakls”). Lai uzglabātu propolisa-vazelīna ziedi, novietojiet to tumšā vietā.

Lasi vēl: Dziednieces Džūnas zāļu recepte pūžņojošām, strutojošām, nedzīstošām brūcēm

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment