PĒTĪJUMS! Vai vīriešiem vairāk patīk gudras vai ne visai gudras sievietes?

Liela daļa filmu un grāmatu vēstī, ka biežāk gudra un attapīga sieviete vīrieša acīs spēj izkonkurēt ne visai gudras un inteliģentas sievietes. Tomēr zinātne ir atklājusi, ka lielākoties vīrieši izvēlas saistīt savu dzīvi ar neambiciozām un muļķīgām sievietēm. Gudras un veiksmīgas sievietes tādā veidā paliek vienas.

Pētījumā piedalījās 121 britu vīrietis, kurš atbildēja uz dažāda veida jautājumiem un komunicēja ar 6 dažādām sievietēm, kur puse sieviešu radīja iespaidu, ka nav visai gudras, bet puse bija gudras, veiksmīgas sievietes. Tas noveda pie secinājuma, ka heteroseksuālās attiecībās sieviete, kura ir inteliģenta, vīrieša acīs tiek uzskatīta kā “problemātiska”.

“Vīrieši bieži vien satiekas ar mazāk veiksmīgām vai gudrām sievietēm, jo viņi nevēlas, lai sieviete ieņemtu vadošo lomu attiecībās un vīrietis paliktu otrajā plānā, kā mazāk veiksmīgs savā karjerā,” stāsta finanšu analītiķis Džons Kārters.

Principā, varbūt daļai vīriešu ir nepatīkami apzināties un pieļaut tādu domu, ka sieviete varētu likt lietā savu inteliģenci un zināšanas, lai kāptu augstāk un veiksmīgāk pa karjeras kāpnēm nekā vīrietis.

Savukārt, veiksmīgas sievietes mēdz izvēlēties mazāk izglītotus vīriešus, jo viņas var koncentrēties uz saviem mērķiem un ambīcijām, kad vīrs vienmēr ir pieejams un reti kad aizņemts, jo viņam nav īsti savu ambīciju.

 

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Jana</cite>

    Vīriešiem vajag tādas,kurām var pateikt : ‘Muļķe,aizver muti,es jau visu pateicu? ” Esmu dzirdējusi pavisam pretējas runas no viņu mutēm,kad viņi ir pārliecināti,ka neviena viņus neklausās… Viņi muļķītēm velta visneiedomājamākos epitetus 😉

  • <cite class="fn">Zuze</cite>

    Pētījumā piedalījās 121 britu vīrietis… Nopietni??? Mums pat augstskolā bija jāsavāc vairāk respondentu noslēguma darbam.

  • <cite class="fn">JURS</cite>

    Gudra vai ne tik gudra ,galvenais patiikama .

  • <cite class="fn">Arnis</cite>

    Vīrietim patīk : pirmkārt (protams)skaista,saimnieciska,tīrīga,apsviedīga un tāda kura “nav ciema slota”(nestaigā pie draudzenēm klačodamās).Tāda,kura prot arī uzklausīt otra cilvēka domas,nevis uzspiest tikai savējās,kā dogmu.Vīrieti ir jāprot “nemanāmi” vadīt,nevis ar diktātu.Citādi rodas pretējs efekts,un kašķi,jo katrs tomēr jūtās kā personība,un vēlas būt zināmā mērā cienīts,un neatkarīgs.

Leave a Comment