Vai zinājāt, ka suņi jūt “sliktos” un “labos” cilvēkus? Mēs pastāstīsim kā tas izpaužas!

Padomi suņu īpašniekiem

Ja vēlaties, lai jūsu četrkājainais draugs spētu atpazīt potenciāli bīstamus cilvēkus, ir svarīgi pievērst īpašu uzmanību viņa socializācijai un apmācībai jau no mazotnes.

Kucēni pakāpeniski jāiepazīstina ar dažādām situācijām, skaņām, smaržām un jauniem cilvēkiem kontrolētā, drošā vidē. Tas ļaus jūsu mājdzīvniekam iemācīties atšķirt draudīgu uzvedību no normālas, neitrālas uzvedības.

Speciālisti iesaka mācīt suņiem tādas pamata komandas kā “tuvu”, “nāc pie manis”, “nē” utt. Tas palīdzēs labāk kontrolēt dzīvnieka uzvedību sabiedriskās vietās.

Jāveicina draudzīga uzvedība pret pazīstamiem cilvēkiem un piesardzīga uzvedība pret svešiniekiem, kad tas ir nepieciešams. Parasti lielākajai daļai suņu, kad tie ir pareizi audzēti un apmācīti, ir labi attīstīta spēja sajust “sliktu” cilvēku.

Nekad nedodiet sunim tādu vārdu! Eksperti nosaukuši statistiski visnelaimīgāko vārdu

Dzīves stāsti

Suņu saimnieki min piemērus no ikdienas, kad viņu mīluļi nez kāpēc izrādījuši piesardzību vai, gluži otrādi, pilnīgu draudzīgumu pret cilvēkiem.

Anna no Anglijas saka:

💬 “Mana špicu meitene Bella parasti ir ļoti sirsnīga un draudzīga. Bet kādu dienu mēs gājām pa parku, un kāda sieviete pienāca pie mums un sāka skaļi runāt un vicināt rokas. Suns uz to reaģēja zibens ātrumā – atgrūdās, ņurdēja un pat mēģināja svešiniekam iekost.

Sieviete bija nobijusies, un mani ļoti samulsināja sava mīluļa uzvedība. Vēlāk izrādījās, ka tai “dāmai” ir problēmas ar alkoholu, un, visticamāk, Bella to kaut kā juta. Viņai nepatika kliedzoša sieviete “viegla” alkohola reibuma stāvoklī.

Un šeit ir stāsts no Viktora no Īrijas:

Nekādā gadījumā neņemiet to rokās 16. augustā: kā nesabojāt savu dzīvi šajā enerģiski spēcīgajā dienā

💬 “Mūsu gane Irma vienmēr ir bijusi piesardzīga pret svešiniekiem. Bet, tiklīdz ciemos ieradās mans draugs Maksims, Irma burtiski kvēloja priekā. Maksims ir mans vecais draugs, viņš mīl dzīvniekus, un, iespējams, suns kaut kā nojauta viņa labo gribu.

Lasi vēl: 7 sieviešu vārdi, kas sola bagātību un veiksmi to īpašniecēm

Šādas mazas dzīves epizodes vēlreiz apliecina, ka mājdzīvnieki cilvēku, viņu emocijas un noskaņojumu izjūt ļoti smalki, dažreiz pat labāk nekā mēs paši. Iespējams, ka suņi spēj atpazīt lietas zemapziņas līmenī.

Turpmāk vest suni mašīnā varēs tikai ar speciālu aprīkojumu! Stājušies spēkā stingri likumi, kas attiecas uz visiem suņu īpašniekiem Latvijā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment