Vai zini, kuriem preparātiem kuņģī nevajadzētu sastapties ar pārtiku? Tas ir jāzina!

Antibiotikas (biomicīns, tetraciklīns utt.)

Tie ir visvairāk konfliktējošie medikamenti. No ēdienkartes ir jāizslēdz piens, kā arī piena produkti, jo tie gandrīz pilnībā neitralizē antibiotiku darbību. Ir nepieciešams atmest alkoholu. Turpretī jāēd dārzeņi un zaļumi. Īslaicīgi vajadzētu atteikties no skābi saturošas pārtikas – augļiem, sodas, citrusaugļu sulas un etiķa.

Antidepresanti

Šo preparātu lietošanas laikā, uzturā nevajadzētu iekļaut nobriedušu sieru, sieru ar pelējumu, kāpostus, sojas mērci, liellopu un vistas aknas, žāvētas zivis un gaļu, jogurtu, vīģes, rozīnes un skābo krējumu. Visi šie produkti satur tiramīnu, kas kombinācijā ar monoamīnoksidāzes inhibitoriem var ievērojami paaugstināt asinsspiedienu.
Lietojot antidepresantus, jums ir jāatsakās no alkohola, jo īpaši no sarkanvīna.

Antikoagulantus (atšķaidītas asinis)

Šo preparātus nevar savienot ar dzērveņu sulu, morsu un pašu dzērveni. Šī kombinācija var izraisīt iekšēju asiņošanu.

Aspirīns

Ēd ēdienus ar nelielu olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu saturu, pretējā gadījumā zāļu iedarbību var samazināt uz pusi. Izvairieties no citrusaugļu sulām, jo ​​kopā ar aspirīnu, tās var izraisīt spēcīgu kuņģa gļotādas iekaisumu. Piezīme: nekad nedzert aspirīnu kopā ar pienu, jo tā pilnīgi neitralizē šo medikamentu.

Pretsāpju līdzekļi (piramidons, amidopirīns un citi)

Nav ieteicami kombinācijā ar kūpinātu pārtiku, jo tie novērš visus lietderīgos efektus.

 

Dzelzs saturošas zāles

Uzturā nevajadzētu uzņemt kafiju, tēju, miltu izstrādājumiem, saldumiem, piena produktiem un riekstiem. Visi šie produkti apgrūtina dzelzs uzsūkšanos organismā.

Klofelīnu (pazemina asinsspiedienu)

Šo preparātu nevar kombinēt ar alkoholu. Alkoholiskie dzērieni neitralizē zāļu iedarbību, kas var izraisīt asu asinsspiediena lēcienu. Piezīme: uzņemot šo preparātu kopā ar alkoholu, jūs varat pat zaudēt samaņu.

Diurētiskie līdzekļi

Tie veicina kālija izdalīšanos organismā. Lai papildinātu savas kālija rezerves, jums jāēd zaļie zirnīši, skābenes, spināti, žāvētas aprikozes, bietes, sīpoli, kartupeļi, āboli un burkāni. Piezīme: diurētiskajiem līdzekļiem kuņģi nevajadzētu nonākt kontaktā ar lakricu vai tās sakni. Lakricu saknēs esošās vielas bloķē glikokortikoīdu un kortikosteroīdu aktivāciju organismā. Lakricas sakne arī apvienojumā ar diurētiskiem līdzekļiem var izraisīt dehidratāciju.

Antireumatoīda preparāti

Šīs zāles ļoti agresīvi ietekmē kuņģa-zarnu trakta gļotādu. Lietojot šādus medikamentus, ievērojiet stingru diētu: atsakieties no neapstrādātiem dārzeņiem un augļiem, ceptiem pārtikas produktiem un sēnēm, gaļas un zivju buljoniem.

Statīni (samazina holesterīna līmeni asinīs)

Nav ieteicams kombinēt ar greipfrūtu, pomelo un citiem citrusaugļiem – tie bloķē aknu enzīmu, kas pārstrādā statīnus. Tā rezultātā var iegūt aknu darbības traucējumus un izraisīt muskuļu apjoma samazināšanos.

Sulfonamīds (sulfadimethoxine, Biseptolum, sulfadimezin – mikrobu un antibakteriālie līdzekļi)

Šo preparātus nevajadzētu vienlaicīgi uzņemt ar sekojošiem pārtikas produktiem: subproduktiem, dzērvenēm, zaļumiem un saldumiem. Centieties dzert daudz šķidruma, īpaši sārmainu minerālūdeni. Lietojot šādas zāles, organisms nomāc urīna izdalīšanos, kas var izraisīt urīnceļu un nieru kanāliņu bloķēšanu ar nešķīstošiem kristāliem, īpaši skābā urīnā, tāpēc ir svarīgi uzņemt vairāk ūdens kā parasti. Tauki un cukurs samazina sulfonamīda līdzekļu efektivitāti, jo tie izraisa gremošanas palēnināšanos.

Lasi vēl: Lūk, 10 dīvainākās zāles pret paģirām no visas pasaules. #5 jau ir slimi

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment