Vairs nevalkājos ar bļodiņām pa trim dienām, vārot un atdzesējot: rādu, kā aprikožu ievārījumu vāru 20 minūtēs (lieliski glabājas skapī)

Ja ogu ir daudz, protams, labāk paņemt lielu kastroli vai bļodu (vīrs visas manas lielās bļodas sauc par “izlietnēm”) un vārīt ievārījumu, kā to vienmēr gatavoja mūsu vecmāmiņas. Raksta beigās es jums pastāstīšu par šo metodi – tā ir laba, bet prasa daudz laika.

Ko darīt, ja ir tikai dažas ogas vai augļi? Vai arī tad, ja ģimenē gandrīz neviens neēd ievārījumu un tev pietiek ar pāris burciņām visu ziemu? Es atradu veidu.

Un es jau vairākus gadus gatavoju ievārījumu šādā veidā (tāpēc man tas vienmēr ir “noliktavā”). Ievārījums izrādās ne sliktāks nekā vārīts uz plīts. Tas aizņem tikai apmēram 20 minūtes, un jums nav jāstāv pie plīts karstumā!

Kā saglabāt rožu svaigumu mājās līdz 14 dienām

Tūlīt parādīšu rezultātu:

KĀ GATAVOT:

Šodien es jums parādīšu, kā es gatavoju aprikožu ievārījumu, taču šādi var pagatavot jebkuras ogas vai augļus! Aprikozes nomazgā un izņem kauliņus. Pagatavošu nedaudz. Tas ir aptuveni 500 g.

 

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas procesu soli pa solim ar visām bildēm

Leave a Comment