Ieliku stikla formā un pievienoju cukuru.
Lasi vēl: Apstrādājam ērkšķogas no baltā aplikuma uz ogām un kāds ir tās rašanās iemesls
Es ņemu apmēram 400 g cukura (ja ievārījumu apēdam uzreiz, tad pietiks ar 250 g).
Es pievienoju vēl 2 ēd.k. citronu sula. Es maisu.
Es ievietoju veidni mikroviļņu krāsnī uz 7 minūtēm. Es gatavoju ar maksimālo jaudu (man tas ir 800 W). Pēc mikroviļņu krāsns izslēgšanas samaisiet ievārījumu un iestatiet taimeri vēl uz 7 minūtēm.
Ja ēdīsim uzreiz, ar šo reizi pietiks. Bet ievārījumu gribu saglabāt līdz ziemai. Tāpēc es to noliku vēl uz 5 minūtēm (bet samazinu jaudu uz vidēju).
Visi. Gatavs! Nosmelu putas (neizmetu, ļoti garšīgi!) un ievārījumu lej sterilizētās burkās.
Uzskrūvēju vākus, aptinu un atstāju, līdz tie pilnībā atdziest. Sanāca tieši 500 ml (man ir 250 ml burciņas).
Šīs burkas varat uzglabāt virtuves skapī.
Sterilizēju burkas mikroviļņu krāsnī. Sterilizācija šeit ir obligāta! Katras burkas apakšā ieleju nedaudz ūdens un sterilizēju ar maksimālo mikroviļņu jaudu 3 minūtes. Noleju atlikušo ūdeni – darīts. Vākus pāris minūtes vāru ūdens pannā.
Jūs, protams, varat to pagatavot uz plīts virsmas. Lai to izdarītu, aprikožu pusītes pārklāju ar cukuru un atstāju uz 12 stundām, lai izdalās sula. Tad lieku uz plīts, uzvāru, vāru 5 minūtes, noņemu no uguns un atstāju, līdz pilnībā atdziest (tas ir vēl 12 stundas). Lieku uz plīts otrreiz, atkal uzvāra, atkal vāra 5 minūtes un atkal atstāju, līdz atdziest. Trešo reizi vāru vēl 5 minūtes un – burkās!
Lasi vēl: Mans veids, kā pagatavot zemeņu ievārījumu, lai ogas sanāktu kā marmelāde. Es to daru jau daudzus gadus
Abas metodes ir labas)) Izvēlieties sev piemērotāko.
Tevi noteikti interesēs
- Toms Bricis publisko pirmo ilgtermiņa prognozi marta mēnesim – siltums uzņems apgriezienusby Sandra Ločmele
- Pieredzējuši dārznieki nekad šādos traukos neaudzē stādus, jo tie nīkuļos vai pat iznīks: jeb netici visam, kas “modē”by Laura Blūma
- Jāmāk nepieļaut attiecībās šādas situācijas, bet tādas kā Liene ir pilna pasaule – vīrieši gan vainigi ir visi, tikai ne patsby Anete Vītola