Vakars tuvojās un drīz būs viesi, tādēļ nolēmu krāsnī cept kartupeļus un… Izdevās fantastiski garšīgs šedevrs!

Draugi teica, ka tā ir tik ideāla maltīte, ka varētu to ēst bez apstājas. Viņi uzstājīgi interesējās, kā to var pagatavot. Lūk, recepte – soli pa solim! 

Pēc ilgām sarunām pie vakariņu galda – viesi uzzināja, ka viss jau ir apēsts – viņi sabēdājās. Es teicu, ka nebiju rēķinājies, ka izdosies tik garšīgi un ka pagatavoto porciju daudzums būs par mazu, lai pabarotu visus cilvēkus. Nolēmu viņiem atklāt ideālo vakariņu recepti. Turklāt apsolīju, ka nākamajā reizē pagatavošu viņiem vairāk porciju nekā šoreiz bija ieplānots.

 

Interesanti fakti

Cepti vistu stilbi ar kartupeļiem ir populārs un iecienīts ēdiens daudzās pasaules virtuvēs, pateicoties tā vienkāršajai pagatavošanai un gardajai garšai.

Bagāti ar olbaltumvielām, B grupas vitamīniem (īpaši niacīnu un B6), dzelzi, cinku un selēnu. Vistu gaļa ir arī labs avots veselīgajiem taukiem.

 

Mīlestības pievilcība: kā piesaistīt laimi atbilstoši savai Zvaigžņu zīmei

Cepti vistu stilbi ar kartupeļiem var tikt pasniegti dažādos veidos, piemēram, ar salātiem, tvaicētiem dārzeņiem vai ar mērci pēc izvēles.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās! Bet sāksim ar pagatavošanas procesu!

Pagatavošana

Nomazgā vistu stilbus un nosusina ar papīra dvieli. Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos, ķiplokus sasmalcina. Pievieno sīpolus, ķiplokus, sojas mērci, tomātu pastu, medu, baziliku, piparus un eļļu pēc garšas, labi samaisa. Sāls, ja nepieciešams. Atstāj marinēties 40-60 minūtes.

Garšīgie salāti “Karaliskais kažoks”; Viss triks ir slepenajā sastāvdaļā, ko lieto siļķes vietā

Kartupeļus, kas iepriekš mazgāti un žāvēti, sagriež spirālēs. Pievieno kaltētus ķiplokus, eļļu, sāli, samaisa.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment