Vakars tuvojās un drīz būs viesi, tādēļ nolēmu krāsnī cept kartupeļus un… Izdevās fantastiski garšīgs šedevrs!

Uzliek fileju un kartupeļus uz cepešpannas. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 * uz 30-35 minūtēm. Vadās pēc savas krāsns iestatījumiem.

Gatavo ēdienu izrotā ar sīpoliem, sagrieztiem plānos pusgredzenos un zaļumiem (pēc izvēles).

Sastāvdaļas

vistu/cāļa stilbi (fileja) 560 g

tomātu pasta 30 g

sojas mērce 30 g

medus 1 tējk

ķiploks 1 liela daiviņa

sīpols 80 g

olīveļļas 1 ēd.k

kaltēts baziliks 1 tējk (bez virspuses)

Piparu maisījums

mazi kartupeļi 0,5 kg

olīveļļas 2 tējk

kaltēti ķiploki 1/2 tējk

Sāls

 

Atceries, ka šis ēdiens satur daudz ogļhidrātu, kas nodrošina enerģiju, kā arī C vitamīnu, kāliju, šķiedrvielas un dažādus antioksidantus. Kartupeļi ir arī salīdzinoši zemas kalorijas.

Kāpēc nenogatavojušies āboli krīt no koka: kas jādara, lai saglabātu ražu?

Ēdiens ir viegli pagatavojams, un tam nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas: vistu stilbi, kartupeļi, olīveļļa (vai cits taukvielas), sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles (piemēram, ķiploki, rozmarīns, timiāns).

 

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment