Uzliek fileju un kartupeļus uz cepešpannas. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 * uz 30-35 minūtēm. Vadās pēc savas krāsns iestatījumiem.
Gatavo ēdienu izrotā ar sīpoliem, sagrieztiem plānos pusgredzenos un zaļumiem (pēc izvēles).
Sastāvdaļas
vistu/cāļa stilbi (fileja) 560 g
tomātu pasta 30 g
sojas mērce 30 g
medus 1 tējk
ķiploks 1 liela daiviņa
sīpols 80 g
olīveļļas 1 ēd.k
kaltēts baziliks 1 tējk (bez virspuses)
Piparu maisījums
mazi kartupeļi 0,5 kg
olīveļļas 2 tējk
kaltēti ķiploki 1/2 tējk
Sāls
Atceries, ka šis ēdiens satur daudz ogļhidrātu, kas nodrošina enerģiju, kā arī C vitamīnu, kāliju, šķiedrvielas un dažādus antioksidantus. Kartupeļi ir arī salīdzinoši zemas kalorijas.
Kāpēc nenogatavojušies āboli krīt no koka: kas jādara, lai saglabātu ražu?
Ēdiens ir viegli pagatavojams, un tam nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas: vistu stilbi, kartupeļi, olīveļļa (vai cits taukvielas), sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles (piemēram, ķiploki, rozmarīns, timiāns).