Valdība otrdien pieņems lēmumu par Pārresoru koordinācijas centra likvidāciju. Tas tiks pievienots Valsts kancelejai

Valdība otrdien lems par Ministru prezidenta pakļautībā esošā Pārresoru koordinācijas centra (PKC) likvidāciju no 2023.gada 1.marta, kas uzlabos valsts pārvaldes institucionālo sistēmu un darbības efektivitāti.

Rīkojuma projekts izstrādāts, lai palīdzētu uzlabot valsts attīstības plānošanu un koordināciju, kā arī mazinātu valsts pārvaldes sadrumstalotību un stiprinātu pārvaldes centru. Noteikumu mērķis ir izveidot spēcīgu, profesionālu, kompetentu un efektīvu valsts pārvaldi, kas spēj ātri un efektīvi risināt gan pašreizējos, gan nākotnes izaicinājumus.

Nepieciešams uzlabot analītisko kapacitāti un starpresoru koordināciju un sadarbību, vienlaikus mazinot funkciju sadrumstalotību un pārklāšanos. Ņemot vērā VK saistīto funkciju veikšanu, PKC jāpievieno Valsts kancelejai.

Tas palīdzēs stiprināt valdības centru, lai tas varētu sniegt efektīvu atbalstu Ministru prezidentam lēmumu pieņemšanā, Ministru kabineta izvirzīto mērķu sasniegšanas nodrošināšanā un departamentu darba koordinēšanā.

Paredzams, ka nākamgad VK pārņems PKC funkcijas, administratīvos uzdevumus, tiesības, pienākumus, prasības, informācijas sistēmas, aktīvus, finanšu resursus un lietvedību un arhīvus. PKC šobrīd ir atvērtas 25 amata vietas, kas arī turpmāk kalpos saviem mērķiem pēc iespējas labāk.

Ministru prezidentam līdz nākamajam gadam būtu jāizveido PKC likvidācijas komisija, kas pārraudzītu PKC materiālo un nemateriālo aktīvu, finanšu aktīvu un saistību inventarizāciju, materiālo un nemateriālo aktīvu, finanšu aktīvu, saistību, kā arī arhīva un lietvedības nodošanu PKC.

\Attiecībā uz paredzamo PKC izdevumu likvidāciju paredzēts, ka tos segs no valsts budžeta līdzekļiem, kas īpaši atvēlēti PKC turpmākas darbības nodrošināšanai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment