Lai pagatavotu mērci, apvienojam medu ar sinepēm, augu eļļu un citronu sulu. Apmaisām mērci un pievienojam to salātiem.
Sanāk pārsteidzošs, grezns un apetīti rosinošs ēdiens, ko varam gatavot ne tikai katru dienu, bet arī celt svētku galdā.
Ko darīt, lai apavi nesamirktu – 5 vienkārši veidi, kā pasargāt sevi no mitruma
Siļķi izvēlamies pēc savas gaumes un, ja patīk sāļāks variants, tad sāli salātiem nav jāpievieno. Kā alternatīvu siļķēm varam izmantot skumbriju vai jebkuras citas sālītas zivis.
Sastāvdaļas:
2 bietes;
1 siļķes fileja;
1 skābs ābols;
1 sīpols;
Sinepju graudiņi un medus pa 1 tējkarotei;
2 ēdamkarotes augu eļļas;
0,5 tējkarotes parasto sinepju;
Sula no citrona pusītes.
Bietēm ir dabisks saldums un zemes garša, kas citrona sulas skābuma dēļ kļūst vieglāka un izteiksmīgāka. Citrona skābums atsvaidzina biešu saldumu, piešķirot salātiem dzīvīgu garšas kombināciju. Citrona sula palīdz saglabāt biešu košo krāsu, piešķirot salātiem pievilcīgu izskatu. Skābes klātbūtne var arī novērst oksidāciju, padarot salātus svaigākus.
Izmēģini arī tu šos lieliskos salātus, nenožēlosi! Ja tev garšoja, noteikti padalies ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- “Swedbank” informē klientus par gaidāmām izmaiņām saistībā ar bankomātiem visā Latvijāby Sandra Ločmele
- Satraucošas ziņas no Latgales puses: mežā novērots plēsējs, kas līdz šim nekad nav dzīvojis Latvijas teritorijā (+VIDEO)by Laura Blūma
- Kā un kad pārstādīt narcises – dārznieks brīdina par svarīgu kļūduby Anete Vītola