Vecais labais triks ar monētu saldētavā – kāpēc to tur jāatstāj, ja uz ilgāku laiku aizbrauc?

Gadījumā, ja kādam šis triks ar monētu saldētavā ir aizmirsies, tad mēs atsvaidzināsim atmiņu – noteikti noderēs tiem, kas ik pa laikam izbrauc no mājām uz vairākām dienām!

Ja plāno doties prom no mājām uz vairākām dienām, tad uzliec monētu uz kāda sasaldēta ūdens trauka un atstāj to saldētavā. Gadījumā, ja būs noticis kāds elektrības pārrāvums, tad tu varēsi noteikt cik ilgu laiku produkti būs pavadījuši siltumā un attiecīgi sapratīsi vai tos ir droši lietot uzturā.

Instrukcija: ieliec saldētavā trauku ar ūdeni, pagaidi pāris stundas, kamēr ūdens sasalst un tikai tad uzliec virsū monētu (pretējā gadījumā tā nogrims ūdenī). Atgriežoties mājās, ieskaties saldētavā – ja monēta ir virspusē kā tu to atstāji, tad tavas prombūtnes laikā elektrības pārrāvums nav bijis (vai arī tas ir bijis uz pāris sekundēm vai minūtēm), savukārt, ja monēta ir nogrimusi aptuveni collu, tad elektrības pārrāvums ir bijis uz aptuveni 8 stundām, taču, ja monēta ir nogrimusi pilnībā, tad elektrības pārrāvums ir bijis uz vairāk kā 30 stundām.

Tagad atklāsim cik ilgi produkti saglabājas svaigi saldētavā pēc elektrības padeves pārtrūkuma. Šeit laiku būtu jāizdala 3 kategorijas – tikpat kā tukša saldētava, līdz pusei piepildīta saldētava un pilna saldētava. Attiecīgi, ja saldētava ir tikpat kā tukša, produkti saglabāsies svaigi aptuveni 8 stundas, savukārt, ja saldētava ir līdz pusei piepildīta, tad produkti saglabāsies svaigi līdz 24 stundām, taču, ja saldētava ir pilna, tad produkti var saglabāties svaigi līdz par 48 stundām.

Lasi vēl: Ielikti jauni plastmasas logi. Kāpēc katru rītu tie noraso no iekšpuses?

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment