Vecaistēvs, kurš ir pieredzējis dārznieks, izstāstīja, kā barot rozes dārzā, lai tās ziedētu visiem kaimiņiem par skaudību

Šķidrie mēslošanas līdzekļi

Ir ļoti viegli pagatavot mājās gatavotu šķidro mēslojumu rozēm. Piemēram, no jūras aļģēm. Savāciet aļģes, aplejiet ar ūdeni, noturiet diennakti un tad nokāsiet. Nākamajā dienā varat apliet ar šo šķidrumu savus rožu krūmus.

Tas var šķist nedaudz dīvaini, bet pēc jebkuras gaļas, mājputnu gaļas, zivs pagatavošanas izgāziet spainī visus atkritumus, atšķaidīt ūdenī, arī noturiet diennakti, tad aplaistīt rozes. Tas būs īpaši labi, ja šķidrumā būs pēc iespējas vairāk kaulu un atlieku.

Lasi vēl: Nekad nemazgājiet šīs divas līdzīgās lietas kopā: izplatīta kļūda, kas var jūs pārsteigt

Saldais mēslojums

Pagatavo to šādi: trīs tases ūdens, divas ēdamkarotes cukura, viena ēdamkarote sāls, 2 ēdamkarotes etiķa (labāk ābolu etiķis), nedaudz zivju atkritumu ar asakām.

Gaidāmi virpuļviesuļi, milzīga lielgraudu krusa, lietus kā no spaiņa: notiekošo ar laikapstākļiem skaidroja eksperts

Izvairīšanās no mēslojuma dienas karstumā

Apliet vai mēslot rozes ļoti karstā laikā nozīmē pakļaut augu teju pilnīgai iznīcināšanai. Starp citu, tieši šī iemesla dēļ iznīkst arī mājas orhidejas. Un laistīšana jāveic ilgi pirms un ilgi pēc mēslošanas. Pretējā gadījumā augi apdegs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Ievērojot šos vienkāršos padomus, jūsu rozes dārzā ziedēs griezdamās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment