Smalkā sastāvdaļu kombinācija padara to neaizmirstamu garšīgu. Neteikšu, ka tas viss dēļ ābola, kas ir iekļauts sastāvā, bet tas noteikti dod savu ieguldījumu.
Nevajag neko vārīt vai cept, ja negribas. Bet personīgi mēs dodam priekšroku šiem salātiem ar mājās gatavotiem grauzdiņiem.
Sāksim gatavot:
Sagrieziet rupjmaizi vai baltmaizi kubiņos. Liek tos maisiņā, sāli un pievienojam garšvielas pēc garšas, kā arī nedaudz eļļas (olīvu vai dārzeņu). Maisiņā visu kārtīgi sakratiet un samaisiet. Tālāk liekam uz cepešpannas (es ne ar ko nepārklāju, bet var likt uz cepamparīra) un liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 150°C uz 10-15 minūtēm.
Tagad pāriesim pie salātiem. Šķiņķi sagriež pēc vēlēšanās. Man patīk griezt strēmelēs. Un, manuprāt, šī griešana šeit ir piemērotāka nekā kubiņos, jo būs rīvēti produkti.
Meteorologs Jānis Trallis nācis klajā ar nepatīkamām prognozēm par tuvākajā laikā gaidāmo Latvijā
Ābolu nomizo un izņem serdi. To var sagriezt strēmelītēs, sarīvēt uz rupjās rīves vai tāpat kā es to darīju uz korejiešu burkānu rīves.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..