Vēlies naktī labi izgulēties? Atceries, kādus produktus noteikti NEDRĪKST ēst vakariņās

1. Bekona čīzburgers

Tas droši vien nav nekāds pārsteigums, ka šī ēdiena notiesāšana – lai arī cik gards būtu šis burgers – negatīvi ietekmē miega kvalitāti. Galu galā, burgers nekad nav bijis veselīgs ēdiens.

Bekona čīzburgerā esošās taukvielas stimulē skābes izdalīšanos kuņģī, tās savukārt nonāk barības vadā, kur var izraisīt dedzināšanu kuņģī un tā noteikti tev neļaus aizmigt labu laiku.

man-biting-into-big-bacon-cheeseburger

2. Alkohols

Aizmirsti par to, ka pirms gulētiešanas izdzerta glāze vīna tev palīdzēs aizmigt. Tas tādēļ, ka alkohols ātri metabolizējas mūsu sistēmās – pēc pāris izdzertām glāzēm alkohols var likt mums mosties vairākas reizes naktī, kā arī tas krietni pasliktina miega kvalitāti.

Alkohols pastiprina un veicina krākšanu. Tādēļ, ja tu ar kādu dali gultu, vajadzētu šo problēmu apsvērt.

woman-drinking-a-glass-of-red-wine

3. Tumšā šokolāde

Sliktas ziņas šokoholiķiem. Lai gan tumšā šokolāde tiek uzskatīta par veselīgāko no šokolādes variācijām, tā nebūt nav ideāla.

Tumšā šokolāde satur kofeīnu, piemēram Hershey’s īpašā tumšā šokolāde satur 20 miligramus kofeīna, kas pielīdzināms 15 ml espresso. Papildus, šokolādē atrodamais stimulants teobromīns paaugstina sirds ritmu.

dark-chocolate-squares

4. Karijs

Dažkārt nav nekā labāk par kariju līdzņemšanai. Tomēr, garšvielas, kas izmantotas mūsu mīļāko ēdienu pagatavošanai bieži vien nemaz nepalīdz izgulēties.

Austrālijā veikts pētījums, kura norises laikā secināts, ka tiem, kuri dienā ēd asākus ēdienus, naktī ir lielākas problēmas ar iemigšanu.

indian-takeaway

5. Gaļa (olbaltumvielas)

Diemžēl tai skaitā ir arī vistas gaļa. Jebkura veida olbaltumvielas var noslogot gremošanas sistēmu, kurai nakts laikā būtu jāsamazina darbošanās par veseliem 50%. Tā vietā, lai garantētu labu miegu, tavs ķermenis koncentrēsies uz kuņģī nonākušā ēdiena sagremošanu.

Ko ēst vakarā?

Ir vairāki pārtikas produkti, kurus ieteicams lietot vakarā, jo tiem piemīt relaksējošas īpašības, kā arī to glikēmiskā indeksa rādītāji palīdz aizmigt un nodrošina augstu miega kvalitāti.

* Ķirši

* Piens

* Jasmīna rīsi

* Banāni

* Saldie kartupeļi

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment