Vērts aizdomāties! Drosmīgs puisis publicē ziņu pēc savas mātes pašnāvības

Gerets Brouks ir dalījies ar savām pārdomām par garīgajām slimībām un pašnāvībām, īsi pēc tam, kad tādu izdarīja viņa paša māte. Gerets aicina uztvert mentālas slimības nopietni, jo tās var būt ne visai pamanāmas, bet tās var būt nāvējošas.

Gereta ieraksts Facebook lapā:

Mana mamma šonedēļ izvēlējās aiziet no dzīves. Es un mana ģimene nekaunamies no tā. Visa mana ģimene sasēdāmies pie vakariņu galda un apspriedām, cik daudzus cilvēkus mēs zinām, kuri paši ir izvēlējušies aiziet no dzīves. Tos cilvēkus mēs uzzinājām, jo, pēc mammas pašnāvības, paziņas un draugi mums sāka stāstīt savu pieredzi. Pirms šīs nedēļas mēs nemaz nenojautām, cik ļoti daudz ir cilvēku, kurus mēs zinām, un kuri ir tiešā veidā saskārušies ar pašnāvības sekām. Tagad mēs zinām.

Šis varbūt tev liek justies neērti. Godīgi sakot, man arī ir mazliet neērti. Tomēr, neļauj tam sevi apstādināt un turpini lasīt.

Mana ģimene ir mēģinājusi palīdzēt manai mammai cīnīties ar depresiju jau 15 gadus, kopš mēs bijām mazi bērni. Viņai tika sniegts atbalsts un mīlestība, bet tas nebija pietiekami, jo palīdzība nāca viņai par vēlu.

Viņa bija priecīga, smaidīga un jautra sieviete, ja tu viņu būtu saticis viņas labajās dienās. Mamma priecājās par dabu, jāja ar zirgiem, spēlēja klavieres un mīlēja sēdēt pie jūras. Tev nebūtu ne mazāko aizdomu, ka viņa būtu tā, kura ir mēģinājusi aiziet no dzīves jau 4 reizes. Tās ir tās reizes, par kurām mēs zinām.

Ja tev šķiet, ka šis raksts nekādā veidā nav saistīts ar tevi, tad tu kļūdies. Tu vari to nenojaust, bet tu noteikti zini kādu, kuram ir depresija vai tā jau klauvē pie durvīm. Esi vērīgāks, uzaicini to cilvēku uz kafiju, glāzi alus un ļauj viņam runāt. Tev nav viss jāsaprot, ko viņš stāsta, bet, esot blakus un klausoties, tu vari glābt viņa dzīvību.

Esi pietiekami spēcīgs, lai apspriestu savas vājības un uzklausītu citu vājības!

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment