Atsevišķā bļodiņā sajaucu majonēzi, krējumu un Dižonas sinepes, pievienoju rīvētu ķiploku.
Mērci liek uz katra gaļas gabaliņa.
Tad gaļai uzkaisa rīvētu cieto sieru.
Lieku cepeškrāsnī un cepu 30 minūtes 180 grādos. Rezultāts ir ļoti apetelīga, sulīga un neticami garšīga gaļa. Ar šo gatavošanas metodi pat vistas fileja paliek sulīga!
Gan cūkgaļa, gan cietie sieri satur daudz umami – piekto garšas pamatelementu, kas rada dziļuma un pilnības sajūtu. Cietie sieri, īpaši ilgstoši izturēti sieri, satur augstu glutamāta līmeni, kas pastiprina šo umami garšu. Cūkgaļa un siers kopā pastiprina viens otra umami īpašības, padarot ēdienu vēl bagātīgāku un pievilcīgāku.
Cepšanas laikā gan siers, gan gaļa piedzīvo Maillarda reakciju, kas ir ķīmisks process, kas notiek augstas temperatūras ietekmē un rada brūnināšanu, kraukšķīgumu un bagātīgas, aromātiskas garšas.
Sastāvdaļas:
Cūkgaļa (var izmantot jebkuru gaļu) – 1 kg
Tomātu pasta – 3 ēd.k.
Skābais krējums – 2 ēd.k.
Majonēze – 2 ēd.k.
Franču sinepes – 1 ēd.k.
Ķiploki – 2 daiviņas.
Cietais siers – 150 g
Malti melnie pipari
Sāls
Lai labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- Mūziķis Ainars Mielavs skarbi izteicis par “Straumes” veidotājiem: Abiem latviešu džekiem ir nedaudz “aizbraucis jumts”by Laura Blūma
- Vairs nevāru kartupeļus biezenim. Paldies pavāram, kuru pazīstu, jo viņš man iemācīja gatavot savādāk, garšīgāk un vienkāršākby Jeļena Kuzmenko
- Vistas krūtiņa nekad vairs nebūs sausa, ja pagatavosiet to šādi – tā būs labāka nekā restorānāby Anete Vītola