Vēstnieks Mihails Popkovs iesniedz akreditācijas vēstuli Tadžikistānas Republikas prezidentam

2018. gada 20. novembrī Dušanbe Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Mihails Popkovs iesniedza akreditācijas vēstuli Tadžikistānas Republikas prezidentam Emomali Rahmonam (Emomali Rahmon).

Svinīgajā ceremonijā Tadžikistānas prezidents veltīja apsveikuma vārdus Latvijas Valsts prezidentam R. Vējonim, atzīmējot simto gadadienu kopš Latvijas neatkarības pasludināšanas, un aicināja padziļināt Latvijas un Tadžikistānas sadarbību tranzīta, loģistikas, zinātnes, izglītības, tūrisma un biznesa jomā. Vēstnieks apliecināja Latvijas gatavību uzturēt aktīvu abu valstu sadarbības dialogu un turpināt sniegt atbalstu Tadžikistānai, sadarbojoties divpusējos un reģionālos projektos.

Akreditācijas vizītes laikā Tadžikistānā M. Popkovs tikās ar ārlietu ministra vietnieku M. Muzaffaru Husseinzodu (Muzaffar Husseinzoda) un Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktoru Bahromu Holnazarovu (Bahrom Kholnazarov), ar kuriem pārrunāja aktuālos divpusējo attiecību jautājumus, tostarp abu valstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanu. Savukārt ar Ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietnieku Todžiddinu Jurazodu (Tojiddin Jurazoda) tika apspriestas iespējas izmantot plašo abu valstu biznesa sadarbības potenciālu, piemēram, tīro tehnoloģiju, atkritumu apsaimniekošanas, lauksaimniecības un ražošanas nozarēs, kā arī gatavošanās nākamajai Latvijas un Tadžikistānas Apvienotās komitejas sēdei ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos.

Vēstnieks M. Popkovs rezidē Taškentā, Uzbekistānā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment