VID ģenerāldirektora amatam pieteikušies 19 pretendenti

Valsts kanceleja ir saņēmusi 19 pretendentu pieteikumus atklātā konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu. Pieteikumu iesniegšana noslēdzās 2. maijā.

Amata konkurss tika izsludināts 9. aprīlī, un tas tiek rīkots trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu atbilstību izvirzītajām izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus.

Pretendenti, kas būs izvirzīti konkursa otrajai kārtai, klātienē tiksies ar konkursa komisiju, lai pamatotu savu motivāciju ieņemt šo amatu, kā arī prezentētu savu vīziju par VID nākotnē, tā prioritātēm un valsts pārvaldes darbību kopumā.

Savukārt konkursa trešajā kārtā uzmanība tiks veltīta vadības kompetencēm, vērtējot pretendentu stratēģisko redzējumu, spējas un pieredzi komandas vadīšanā, pārmaiņu vadībā. Tāpat šajā kārtā tiks analizētas pretendentu prasmes attiecību pārvaldīšanā un orientācija uz rezultātu. Nepieciešamības gadījumā komisija lems par papildu metodēm pretendentu novērtēšanā.

Konkursa noslēgumā komisija vienu vai vairākus atbilstošākos pretendentus ieteiks finanšu ministram, kurš savukārt pieņems lēmumu par noteikta pretendenta kandidatūras virzīšanu izskatīšanai Ministru kabinetā. Ja VID ģenerāldirektora amata kandidāts saņem nepieciešamo valdības atbalstu, tas šajā amatā tiek iecelts uz 5 gadiem.

Konkursa komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, bet tās sastāvā darbosies arī pārstāvji no Valsts kases, Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas. Tāpat pretendentu atlases procesā kā neatkarīgi novērotāji piedalīsies arī pārstāvji no Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Drošības policijas.

Šis ir jau ceturtais gads, kopš tiek īstenota centralizēta augstākā līmeņa vadītāju atlase, tādējādi nodrošinot atklātu, godīgu un profesionālu kandidātu atlasi. Šādā veidā Valsts kancelejas rīkotajos 17 konkursos vadītāji izraudzīti 11 valsts tiešās pārvaldes iestādēm, piesaistot un motivējot darbam valsts pārvaldē augsta līmeņa profesionāļus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment