VID nācis klajā ar daudziem patīkamu ziņu; daļa iedzīvotāji tuvākajā laikā saņems dāvanu

Otrdien valdība atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) budžeta programmas “Valsts ieņēmumu un muitas politikas nodrošināšana” apropriāciju palielināšanu par 48 435 800 eiro. Šis līdzekļu pieaugums ir paredzēts tam, lai Valsts ieņēmumu dienests (VID) varētu segt hipotekāro kredītu ņēmēju aizsardzības nodevu maksājumus pirmajā pusgadā.

 

Tas nozīmē, ka nauda tiks pārskaitīta no VID uz hipotekāro kredītu ņēmēju kontiem.

 

Par 2024. gada pirmo ceturksni valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontā tika iemaksāta hipotekārā kredīta ņēmēju aizsardzības nodeva 24 235 800 eiro apmērā.

 

 

 

Pamatojoties uz iemaksāto nodevu par pirmo ceturksni, tiek prognozēts, ka valsts budžeta ieņēmumi palielināsies par 48 435 800 eiro 2024. gada pirmajā pusgadā.

 

Saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2024. gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam” provizoriski nepieciešams finansējums 48 435 800 eiro par 2024. gada pirmo pusgadu. Šis finansējums ietver 48 207 104 eiro atbalsta izmaksai kredītņēmējiem saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu (PTAL) un 228 696 eiro administrēšanas izmaksām, lai segtu VID nepieciešamās izmaiņas informācijas sistēmās saistībā ar grozījumiem PTAL.

 

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Saskaņā ar paziņojumu, kas tika izsniegts 6. decembrī pagājušajā gadā, tika pieņemti grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā (PTAL), kas paredz hipotekārā kredīta ņēmēju aizsardzības nodevu. Šo grozījumu mērķis ir kompensēt kredītu procentus hipotekāro kredītu ņēmējiem, kuri izmanto kredītus mājokļa iegādei vai būvniecībai. Šāda kompensācija tiek veikta, lai mazinātu sabiedrības ekonomisko slogu, kas radies sakarā ar EURIBOR likmes paaugstināšanos un inflācijas ietekmi uz kredīta maksājumiem un dzīvošanas izdevumiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment