VIDEO: Lūk, kas notiek lopkautuvēs; Kuru saukt pie atbildības?! (nepatīkami skati!)

3558D74500000578-0-image-a-34_1466074545126

Video, kurā redzams, kā Vjetnamas strādnieki ar veseriem sit dzīvus Austrālijas eksporta liellopus, licis autoritātēm aizliegt eksportu uz trim lopkautuvēm. Video parādīts, kā govs tiek atkārtoti sista pa galvu ar veseri, līdz nokrīt uz zemes, kur pirms nāves tiek sista vēl četras reizes.

Tālāk redzams, kā bullis no šausmām nokrīt uz zemes pirms vispār tiek sists, pēc tam, kad noskatījies savu biedru likteni.

Austrālija pārtraukusi dzīvu liellopu tirdzniecību trijām Vjetnamas lopkautuvēm pēc tam, kad videomateriālu slepeni ieguva Austrālijas dzīvniektiesību organizācija Animals Australia.

Lauksaimniecības ministrs Bārnebijs Džoiss šos kadrus aprakstījis kā satraucošus un “pilnīgi riebīgus”.

Lopkautuve, pret kuru vērstas visnpietnākās apsūdzības, nemaz nav bijusi tiesīga saņemt Austrālijas dzīvos liellopus, jo nav atbildusi eksporta piegādes striktajiem noteikumiem, apgalvojis Džoiss.

“Vēl nav apstiprināts, vai liellopu oriģinālā izcelsme ir Austrālija. Tomēr Austrālijas industrijas jau sākušas rīkoties, lai pārtrauktu visu eksportu konkrētajām Vjetnamas lopkautuvēm.”

“Ikviens, kurš redzējis šo video, būtu šokēts un apbēdināts, redzot tik sliktu izturēšanos, un mēs šīs liecības uztveram ļoti nopietni.”

Animals Australia pirmo reizi ziņoja par incidentu 9. jūnijā un pēc tam uzsāka padziļinātu izpēti un pierādījumu vākšanu.

“Man šķita, ka esmu jau redzējis visu iespēju, bet tomēr nebiju,” drūmi paziņoja viens no organizācijas galvenajiem locekļiem Lins Vaits. “Noteikumi netiek ievēroti, eksportētāji to zina, tomēr viņi turpina pāplūdināt Vjetnamu ar dzīvniekiem. Savāktie pierādījumi parāda Vjetnamas izsekojamības sistēmas korupciju un krāpšanu, kuras dēļ tūkstošiem dzīvnieku tiek pakļauti šausminošai nežēlībai.”

Organizācijas biedri apgalvo, ka tikai 2 no viņu apmeklētajām lopkautuvēm atbilda labturības noteikumiem.

Vai jūties pietiekami izturīgs, lai ieskatītos lopkautvju iekšienē?

Šķir nākamo lapu, lai redzētu video un attēlus. Uzmanību – ļoti neaptīkami skati!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">LD</cite>

    Un ko gribējāt pateikt? Lai neēdam no Vjetnamas nākušu gaļu? MĒS jau to gaļu TUR nepērkam, to ievedat JŪS, kuriem miljoni kabatās jāsabāž iepērkot lēto gaļu, kuru ražo ar lēto darbaspēku

  • <cite class="fn">iezemiete</cite>

    mērgļi tie vjetnamieši

  • <cite class="fn">Vilks</cite>

    Nonesiet kāds tos vjetnamiešus no šīs planētas …viņiem nav tiesības te dzīvot..

Leave a Comment