Viegli pagatavojami tomāti ziemas krājumiem. Kāda čigāniete dalījās ar recepti: tagad tos konservēju tikai tā!

Marinētu tomātu pagatavošana:

Rūpīgi nomazgājam tomātus un ķiplokus. Ķiplokus sakapājam mazos gabaliņos, sīpolus sagriežam gredzenos. Rupji sagriežam diļļu galviņu un pētersīļus.

Burkas apakšā ieklājam ķiplokus, zaļumus un dažus sīpolu gredzenus. Ieliekam tomātus uz sīpola gredzeniem. Tādējādi kārtās liekam zaļumus, bet pēc tam tomātus.

Burku piepildām līdz augšai, pievienojam smaržīgos piparus un melnos piparus, koriandru. Ielejam burkā verdošu ūdeni, atstājam 15-20 minūtes.

Lasi arī: Piecas zvaigžņu zīmes, kuru dzīve vasaras beigās krasi mainīsies: slavenās Saonas prognozes

Lasi arī: Sociālajos tīklos izskanējušas ļoti nepatīkamas ziņas par iespējamo jauno premjeri Siliņu

Pēc 20 minūtēm karsto ūdeni izlejam katlā, šķidrumam pievienojam cukuru un sāli. Katliņā uzvārām marinādi, pievienojam etiķi.

Gatavo verdošo marinādi ielejam burkā, cieši aizvākojam. Apgriežam burku otrādi, pārklājam ar dvieli un atstājam marinēties.

Tomāti, kas marinēti pēc šīs receptes, ir piesātināti un mīksti. No tiem varam pagatavot daudz interesantu ēdienu, ko likt Ziemassvētku galdā.

Dārgais lasītāj, izmēģini arī to šo lielisko un vienkāršo tomātu konservēšanas recepti. Un neaizmirsti par to pastāstīt draugiem sociālajos tīklos!

Lasi arī: Es pametu ģimeni sava sapņu vīrieša dēļ un ignorēju milzīgus sarkanos karodziņus – tas mani gandrīz nobeidza: Lūk, kā pamanīt narcisu, pirms pieļaut tādu pašu kļūdu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment