Cepšanas process
Vispirms vienu minūti uzsildi cepamo pannu uz lielas uguns. Pēc tam ielej pannā eļļu un karsē to apmēram pusminūti. Tikai pēc tam sāc cept kartupeļus apmēram 200 grādu temperatūrā, lai mitrums labi iztvaikotu. Kartupeļi jāizklāj ne vairāk kā 4-5 centimetru slānī, lai tie kārtīgi izceptos.
Izklājot biezākā kārtā, kartupeļi uzsūks daudz siltuma un nevis cepsies, bet sautēsies. Turklāt bieza kartupeļu kārta neļaus šķidrumam iztvaikot, tas notecēs līdz pannas dibenam un notiks sautēšanās process.
Kā panākt piesātinātu garšu
Vienu kartupeļu pusi vajag apcept uz lielas uguns, tos neapgriežot, līdz tupeņiem izveidojas viegla garoziņa. Garoza veidojas Maijāra reakcijas un cukuru karamelizācijas rezultātā. Pateicoties tiem, veidojas cepta ēdiena garša. Bez šiem procesiem kartupeļiem nebūs izteiktas garšas.
Nemaisi kartupeļus pārāk bieži, jo tie var zaudēt formu. Apgriez kartupeļus tikai tad, kad tiem izveidojusies garoziņa.
Sīpolu pievienošana
Kad kartupeļi kļuvuši kraukšķīgi no abām pusēm, pievieno sīpolus un samaisi, līdz sīpoli sasniedz pannas dibenu. Ideālā gadījumā sīpoli jācep atsevišķi, lai tie izceptos vienmērīgi, bet vari cept arī kopā ar kartupeļiem.
Sīpolus apcep 3 minūtes un pārslēdz liesmu no lielas uz vidēju.
Sāls pievienošana
Daudzi cilvēki kartupeļiem sāli pieber jau gatavošanas sākumā, bet es to daru tikai pēc sīpolu pievienošanas.
Pēc sāls pievienošanas kartupeļi jācep vēl 7 minūtes uz vidējas uguns, laiku pa laikam apmaisot. Tas tiek darīts, lai iztvaikotu daļa ūdens, jo pēc sāls pievienošanas kartupeļi izdala ūdeni. Ja ūdenim neļauj iztvaikot, kartupeļi var atmiekšķēties un kļūt trausli.
Cepšana zem vāka
Gatavošanas beigās kartupeļus atstāj cepties uz mazas liesmas, pārklāj pannu ar vāku un turi uz uguns vēl 3-5 minūtes. Tas tiek darīts, lai kartupeļi neizžūtu un nepārceptos.
Tas arī viss!
Cerams, ka tev noderēja šī lieliskā ceptu kartupeļu recepte. Ja tā, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Priecāsimies arī par taviem komentāriem!