Vienmēr pārbaudi, vai iepriekšējā sesija bankomātā ir pabeigta citādi vari iekulties problēmās

Neskatoties uz ekrānu, uzliku bankas karti uz bezkontakta maksājuma ikonas, lai noslaucītu brilles, un neko nesapratu – atnāca SMS, ka nauda ir rezwervēta, ekrānā bija redzams, ka 17 eiro ir ieskaitīti uz svešu tālruņa numuru, lai gan es vēl neko nebiju darījusi – ne ievadījusi ne savu PIN kodu, ne nenospiedusi kādu taustiņu.

Pēc tam mamma man piezvanīja, bet es vērsos pie draudzenes, kas strādā bankā, kura mums paskaidroja, ka šis ir jauns krāpniecības veids.

Kā tas notiek:

Cilvēks gaida, kamēr kāds iestāsies rindā pie bankomāta, izvēlas pārpildītu vietu, neslēpjas – viņš ir maskā, kamera redz tikai acis vai brilles, plus kapuci; sāk operāciju, ievada numuru vai pievieno kvīti, norāda maksājamo summu, bet operāciju nepabeidz; aiziet, izliekoties, ka beidzis, bet patiesībā sesija nav pabeigta, un bankomāts kādu laiku paliek gaidīšanas režīmā;

Tikmēr nākamais klients steigā vai izklaidīgi skatās uz ekrānu, pieliek karti vai telefonu ar NFC, un bankomāts pabeidz svešu darījumu, no viņa konta noņemot naudu.

Šādā situācijā neko nevar darīt, jo nauda ir atskaitīta no tava konta, bet par savu neuzmanību vari vainot tikai sevi.

Es paskaidroju mātei, ka 17 eiro vairs nevar atgūt, brīdinot vispirms pārbaudīt bankomāta ekrānu un tikai pēc tam izņemt un lietot karti. Labi, ka neizņēma visu pensiju, jo, tad varēja  būt arī sliktāk. Ir bijuši gadījumi, kad cilvēki savas neuzmanības dēļ zaudējuši lielas naudas summas.

Vai esi dzirdējis par šāda veida krāpšanu, izmantojot bankomātus? Vai esi ar to saskāries? Ja tā, lūdzu, pastāsti savu pieredzi komentāros un dalies ar rakstu sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment