VIENOTĪBA: finanšu ministrei jāskaidro izskanējušās šaubas par Skujiņa atbilstību VID ģenerāldirektora amatam

VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti šodien, tiekoties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātu Māri Skujiņu, neguva skaidrību par viņa VID attīstības vīziju, viņa kādreizējo darbību vairākos uzņēmumos, kas bijuši saistīti ar neviennozīmīgi vērtētiem uzņēmējiem un vismaz viens no tiem ir beidzis darbību ar valstij nenomaksātu nodokļu parādu.

Deputāti lūgs atlikt M.Skujiņa virzīšanu apstiprināšanai VID ģenerāldirektora amatā un aicinās uz tikšanos finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu, lai uzklausītu viņas apsvērumus par labu M.Skujiņa kandidatūrai.

“Sasteigtā Māra Skujiņa virzīšana VID ģenerādirektora amatam rada zināmu déj? vu sajūtu, atceroties 2016.gada vasaru un finanšu ministres centienus VID ģenerāldirektora amatā iebīdīt neviennozīmīgi vērtēto Ingu Koļegovu. Ikviens labi atceras ar ko tas viss beidzās. Ceram, ka atbildīgās iestādes operatīvi tiks skaidrībā ar Māra Skujiņa līdzšinējo uzņēmējdarbību un saiknēm ar reputāciju zaudējušiem uzņēmējiem. Tāpēc VIENOTĪBA aicinās uz frakciju pašu finanšu ministri, lai tieši pajautātu – vai viņa joprojām ir gatava uz VID ģenerāldirektora amatu virzīt cilvēku, par kura līdzšinējo darbību sabiedrības acīs sētas pamatotas šaubas,” pauž Hosams Abu Meri, VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment