Pagatavošana:
Raugu atšķaidīju siltā pienā. Es šodien izmantoju sauso raugu (bet derēs arī presētais raugs).
Miltus izsijāju bļodā (ne visus uzreiz, nedaudz atstāju). Tos pat varat izsijāt divas vai trīs reizes. Tas padarīs maizītes vēl krāšņākas. Miltiem pievieno sāli, cukuru un vanilīnu un samaisa. Tad olu un augu eļļu. Olu un sviestu viegli sajaucu ar miltiem. Ieleju piena-rauga maisījumu un sāku mīcīt mīklu, pievienojot pārējos miltus.
Mīkla sanāk mīksta un nelīp pie rokām. Ja tā kļūst lipīga, pievienojiet nedaudz miltu (tikai nedaudz). Rokas iesmērēju ar augu eļļu – tādā veidā mīklai uzņems mazāk miltu – un kārtīgi izmīcu. Liek ietaukotā bļodā, pārklāj ar dvieli un atstāj siltā vietā uzrūgt.
Pēc stundas mīkla pacelsies šādi:
Pildījumam biezpienu sajauc ar cukuru un olas dzeltenumu.
Mīklu sagriežu trīs daļās, izrullēju 7-9 mm biezumā, izklāju pildījumu, sadalu pa visu mīklas virsmu un sarullēju.
Rullīti sagriežu 5-6 cm garos gabaliņos un ievietoju ietaukotā formā.
Veidni atstāju uz galda zem dvieļa uz 20 minūtēm. Tad lieku uz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 30-35 minūtēm. Bet, protams, krāsnis ir dažādas, tāpēc labāk pašai sekot līdzi gatavībai! Maizītēm jāapbrūninās šādi:
Un tagad mans noslēpums. Skābajam krējumam pievieno nedaudz cukura un samaisa. Tad pa virsu iesmērēju iegūto “pīrāgu” ar sagatavoto saldā krējuma pildījumu. Skābajam krējumam var pievienot kādu augļu sīrupu vai ievārījumu – garšos tikai labāk! Maizītes iesmērēju, kamēr tās vēl siltas – tā tās būs labāk izmirkušas un maigākas!
Lasi arī: Maestro Raimonds Pauls dalījies ar noskaņojumu pirms savas jubilejas; “Man vairs neko nevajag …”
Lasi arī: Pasaulslavenā futbolista Ronaldu sieva un 5 bērnu māte parādījusi, kā jāizskatās katrai sevi cienošai miljardiera sievai
Maizītes atstāju šādas, līdz tās pilnībā atdziest. Tikai tad tās ir pa īstam gardas. Maizītes sanāk maigas, pūkainas un ļoti garšīgas!