“Viņi bēg tā, ka tikai papēži mirdz”: es atradu risinājumu, no kā skudras baidās kā no uguns. Labākais līdzeklis

Nav nekas sliktāks kā redzēt, kā jūsu vasarnīca pārvēršas par īstu skudru pūzni, un kādu jauku dienu jūs atrodat šos rosīgos kukaiņus pat ledusskapī. Daži cilvēki ir pārliecināti, ka skudras nav jāizdzen no apkārtnes, bet citi ir gatavi sākt cīņu, kad parādās ducis skudru.

Es jums pastāstīšu, kā es uz visiem laikiem atbrīvojos no skudrām un kāpēc es nolēmu to darīt.

Skudru plusi un mīnusi 

Neskatoties uz vasaras iedzīvotāju mūžīgo cīņu ar skudrām, šie kukaiņi nav iekļauti “ļaunprātīgo kaitēkļu” sarakstā. Šeit ir sniegtas vietnes skudru priekšrocības:

skudras iznīcina milzīgu skaitu kaitīgo kukaiņu, piemēram, 1 dienas laikā 1 liela skudru pūžņa populācija apēd līdz 1500 dažādu kukaiņu un gliemežu;
Ierīkojot pazemes skudru pūzni, šie strādnieki augsnē izrok daudzus tuneļus, uzlabojot tās aerāciju un struktūru;

mazie kukaiņēdāji putni barojas ar skudrām, kas savukārt ēd arī dārza kaitēkļus, kā arī priecē mūsu ausis ar skaistu dziedāšanu;

Tie izkliedē augu sēklas, un tiek uzskatīts, ka tie ir iesaistīti līdz pat 3000 savvaļas un kultivētu augu sugu transportēšanā lielos attālumos.

Bet šie mazie strādnieki var arī nodarīt kaitējumu, ja tie ievērojami vairojas un pilnībā apdzīvo jūsu apgabalu. Skudrām ir vienalga, kur tās dzīvo: zem žoga, jebkura zemē nomesta dēļa vai pat zem dekoratīva akmens.

Lūk, kādu kaitējumu skudras nodara:

1. Šie kukaiņi ir īsti zemnieki un zina, kā audzēt dārza laputis saldajai medus rasai, ko tie izdala. Un laputis ir viens no ļaunākajiem kaitēkļiem, kas ietekmē absolūti visas jūsu dārza kultūras. Atbrīvoties no laputīm nav viegli, it īpaši, ja skudras tās pastāvīgi “āķa”.

2. Viņi ēd ogas, gatavus augļus un saldos sakņu dārzeņus. Tas viss ir saistīts ar cukuru, kas ir daudz augļos. Ja vietnē ir vismaz viens skudru pūznis, jūs mūžīgi sacentīsieties ar skudrām, lai noskaidrotu, kurš visātrāk var novākt ražu.

Lasi vēl: Burkānus salātiem vairs nevāru: šefpavārs draugs man parādīja, kā viņi savā restorānā gatavo burkānus daudz garšīgāk un vienkāršāk

3. Tā kā skudras ir izsalkušas pēc salda nektāra, tās tiecoties pēc tā sabojā rožu un peoniju ziedus, apēdot ziedlapiņas un centru. Sakarā ar to ziedi aug šķībi un pilnībā neatveras.

4. Ap skudru pūzni palielinās augsnes skābums, kas slikti ietekmē dārza augu augšanu, kuriem pārsvarā nepieciešama neitrāla augsne.

5. Ja skudru pūznis atrodas zem zāliena vai puķu dobes ar viengadīgajiem augiem, tad augi cietīs un ātri nokalst, jo skudras nemitīgi veic kustības, pieskaroties savām saknēm.

6. Kad skudras apmetas dobumā, tās spēj nograuzt ejas kokā, tāpēc pavisam drīz pat liels ozols var pēkšņi nokrist un nodarīt bojājumus dārza stādījumiem, ēkām vai cilvēkiem.

7. Kad skudru ir liels skaits, tās kļūst agresīvas un iedzeļ ikvienu, kas pienāk pārāk tuvu savai mājvietai. Īpaši smagi tas skar mazus dzīvniekus un bērnus.

8. Ja sākas plūdi vai vienkārši līst ilgstoši, skudras, meklējot sev labvēlīgāku dzīvesvietu, var ievākties mājā un tās būs ļoti grūti izņemt.

Lasi vēl: Visgaršīgākās vakariņas, ko esmu pagatavojusi; Bez cepešanas pannā un netīras virtuves. Nevaru pārtraukt gatavot

Kopumā ar skudrām ir labāk tikt galā, it īpaši, ja to pēkšņi ir daudz. Pastāstīšu par 5 produktiem, kas man īsti nederēja, bet varbūt kādam tie būs glābiņš.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment