“Viņi bēg tā, ka tikai papēži mirdz”: es atradu risinājumu, no kā skudras baidās kā no uguns. Labākais līdzeklis

4 tautas līdzekļi, kā iznīcināt skudras savā īpašumā

Uzreiz teikšu, ka neesmu pret ķīmiju, bet zemē, kur paši sev audzējam dārzeņus un ogas, negribu ar to sai*dēt visus stādījumus. Turklāt ir daudz efektīvu tautas līdzekļu cīņai ar skudrām.

Ūdens

Šī metode man nederēja, bet varbūt kādam citam tā patiks labāk. Jums jāatrod skudru ejas un jāpiepilda tās ar ūdeni no šļūtenes. Jums būs jālaista zeme 20-30 minūtes, lai ūdens rūpīgi piesātinātu visas skudru ejas.

Lai procedūra būtu veiksmīgāka, pirms laistīšanas var izrakt zemi, tādējādi ūdens labāk iesūksies dziļāk augsnē. Dienu vēlāk visu atkārtojam, lai nedotu skudrām iespēju. Šī ir diezgan darbietilpīga metode, un tai ir nepieciešams arī daudz ūdens, tāpēc man personīgi tā nederēja, lai gan ar pienācīgu rūpību metode darbojas diezgan labi.

Etiķis

Šeit viss ir vienkārši – izrok skudru pūzni un ātri ielej pāris litrus etiķa. Ir ļoti svarīgi, lai šķidrums iekļūtu iekšā, kamerās, kur atrodas skudras karaliene un viņas pēcnācēji. Izdzīvojušie kukaiņi aizbēgs no jūsu apgabala.

Lasi vēl: Es tikai sarīvēju bietes: parādu, kādu “gardumu” no tām gatavoju (dalos ar recepti)

Sāls

Šī metode arī nav ļoti ātra un ir saistīta ar augsnes bojājumiem, tāpēc, ja skudru pūznis atrodas tieši uz gultām, to nevajadzētu izmantot. Izrok skudru pūzni un bagātīgi piepilda tajā ar rupjo sāli. Nepieciešams tikai 1 kg sāls, lai skudras padzītu. Apkārt skudru pūznim izveidojiet sāls taciņu, lai skudras ātrāk aizbēgtu. Starp citu, sāls, nokļūstot uz skudras ķermeņa lielos daudzumos, izraisa kukaiņa dehidratāciju un tā n**i.

Lasi vēl: Dzīvnieks, ko šajā attēlā redzat pirmo, atklās, kas jūs esat.

Amonjaks

Kukaiņi baidās no spēcīgās amonjaka smakas un bēg no apkārtnes. Izšķīdiniet 3 ēdamkarotes amonjaka 1 litrā ūdens un bagātīgi izsmidziniet skudru pūzni un visu apkārtni. Tās skudras, kas nemirst, pametīs jūsu dārzu tikai pēc pāris dienām.

Viņi bēg tā, ka tikai papēži mirdz: es atradu risinājumu, no kā skudras baidās kā no uguns. Labākais līdzeklis

Es nolēmu cīnīties ar skudrām tikai pēc tam, kad tās nekaunīgi ievācās mājā. Kamēr viņi skraidīja pa dārzu, es gandrīz nepievērsu uzmanību, tikai mana sieva dažreiz sūdzējās, ka viņi sakoda, kad viņa rosījās dārzā. Bet, kad ieraudzīju viņu sakārtotās rindas gar grīdlīstes un veselu baru skudru skapī ar graudaugiem, nolēmu, ka jārīkojas!

Lasi vēl: Burkānus salātiem vairs nevāru: šefpavārs draugs man parādīja, kā viņi savā restorānā gatavo burkānus daudz garšīgāk un vienkāršāk

Izpētīju daudzas metodes, dažas pielietoju, citas atteicos neefektivitātes dēļ. Bet galu galā es atradu labāko veidu.

Jums jāņem 2 ēdamkarotes cukura, borskābes pulvera un ielej tos ar 2 glāzēm ūdens. Uzliek ūdeni uz uguns un vāra 3-5 minūtes. Pēc tam noņemiet no karstuma un atdzesējiet.

Izgrieziet plastmasas pudeles, lai tajās varētu iekļūt skudras, un ielejiet tajās nedaudz salda šķīduma. Skudras tūlīt skries izmēģināt indi un nesīs to uz skudru pūzni, lai pabarotu savus pēcnācējus.

Lasi vēl: Gatavoju vienkāršu “Gliemežu” pīrāgu: mainot pildījumus, vari gatavot kaut vai katru dienu

Jau pēc dažām dienām skudru pūznis būs tukšs uz visiem laikiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment