Viņš smēķēja visu mūžu un tagad lūdz jauniešus nekad nesākt – lai nenotiek tāpat kā ar viņu

PAY-Mickey-Brady (1)

51 gadu vecais Mikijs sāka smēķēt jau 16 gadu vecumā. Audzēja dēļ viņam nācās izoperēt mandeles un muskuļus kakla kreisajā pusē, atstājot pamanāmas pēdas uz kakla un vaiga, kā arī garu rētu burta L formā.

Tagad viņam ir jāiziet sešas nedēļas ilgs radioterapijas un ķīmijterapijas kurss.

Pats Mikijs stāsta, ka vēlas brīdināt ikvienu, kurš grib sākt smēķēt: “Lūdzu, nedariet to. Es zinu, ka ir grūti atmest, bet tas nav tā vērts. Smēķēšanas dēļ mana dzīve ir apgriezusies kājām gaisā, un tas viss divu nedēļu laikā.”

“Man uz vaiga un kakla bija izveidojušies bumbuļi. Kad ģimene ieraudzīja manu kaklu, viņi lika doties pie ārsta. Es, protams, domāju, ka man nevajag ārstu, un vairāk uztraucos par to, kas bija uz vaiga. Es to sajutu katru reizi, kad skuvos. Domāju, ka tā ir parasta cista, tāpēc biju gaidījis, ka man veiks tikai biopsijas testu, bet ārsts pateica, ka tas ir vēzis. Es biju šokā.”

Tikai divas nedēļas pēc vizītes pie ārsta viņam tika veikta operācija.

Tagad viņš ir sācis arī radioterapijas kursu Mančesteras slimnīcā.

“Ārsti domā, ka audzēja gandrīz vairs nav. Viņi izoperēja diezgan daudz nervu un muskuļu, kā arī limfmezglus, tāpēc arī rētas ir tik pamanāmas. Ja kaut viens cilvēks tās ieraugot izlems atmest smēķēšanu, tad es par to būšu priecīgs.”

“Es pamēģināju, kad biju 14 gadus vecs un vēl mācījos skolā, sāku to darīt kopā ar draugiem un domāju, ka esmu stilīgs. 16 gadu vecumā sāku pa īstam,” viņš atceras.

“Vidēji vienā dienā es izsmēķēju 30 līdz 40 cigaretes, bet skaits mēdza pieaugt līdz pat 60.  Es jutos pilnīgi vesels, līdz šim brīdim.”

PAY-Mickey-Brady (2)

“Mana māsa Liza praktiski ir mana šofere, un es ik brīdi esmu pateicīgs, ka man ir tik laba ģimene. Tomēr es vēlētos, kaut nebūtu licis viņiem šo visu piedzīvot.”

“Protams, ir ļoti grūti atmest, un dažreiz man gribas uzsmēķēt, bet man ir tabletes, kas palīdz tikt ar to galā. Es publicēju šīs fotogrāfijas, lai cilvēki tās ieraugot nobītos un atmestu smēķēšanu. Ceru, ka tas palīdzēs.”

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment